REGIJA

Slišković: Hajduk je imao najviše crnog novca od velike četvorke

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BLAŽ SLIŠKOVIĆ, bivši nogometaš Hajduka i jedan od najboljih igrača u povijesti bivše Jugoslavije, u intervjuu za srpski list Nedeljnik pričao je o svojoj karijeri, a ponajviše o svom prelasku u Hajduk. Slišković je rekao da su ga iz Veleža, njegovog matičnog kluba, tada htjeli dovesti Crvena zvezda i Dinamo, no od Hajduka je dobio najbolju ponudu.

"Džaja je ovdje bio najpošteniji. Rekao mi je - Baka, ne mogu parirati Hajduku s novcem. Mogu ti obećati vilu na Dedinju, ti biraš koju želiš, a ja ti obećam 90 utakmica u reprezentaciji. Kad mi je to rekao, začudio sam se. Tada sam tek počeo igrati za reprezentaciju, razmišljao sam: kako mi to možete obećati? A ja mu kažem - ne treba mi kuća, imam veliku vilu kao što je tvoja u Mostaru. A za reprezentaciju, kako bude", ispričao je Slišković.

"Shvatio sam da mi je Džaja rekao istinu"

"I Partizan je ponudio novac, razgovarao sam i s njima. Dinamo također. Ali izabrao sam Hajduk. Poslije sam tek shvatio da mi je Džaja rekao istinu i da mi preko Miljanića može garantirati 90 utakmica, ali mi je drugo bilo važno", rekao je Slišković pa dodao:

"Hajduk me jako želio. Ne vrijedi to ni pričati, ali imali su najviše crnog novca od cijele velike četvorke, unesenih u državu, i bili su spremni učiniti sve da ja dođem. I što je najvažnije, bili su mi blizu doma."

Pročitajte više