Slišković kritizirao Niku Kranjčara

BIVŠI trener Hajduka Blaž Slišković gledao je Kup utakmicu između Hajduka i Osijeka sa tribina, a prema reakcijama klimanja glavom i laganog negodovanja, čini se da Baka nije bio zadovoljan igrom momčadi koju je donedavno trenirao.

"Sve je u glavi, tu su kočnice. Kako to otkočiti? Gadan je to problem za Igora Štimca. Očito je da djeluju prenervozno i da se gubi igra." - smatra Baka koji tvrdi da je neodgovorno tvrditi kako je momčad u slaboj fizičkoj spremi.

Slišković se osvrnuo na priče da je klub morao napustiti u prvom redu zbog nepoštivanja dogovora s igračima oko taktike na utakmicama. "Meni je najviše smetala nedisciplina na terenu. Dogovorimo se, ponovimo, tko koga čuva, tko što radi, a njih igra odvede na drugu stranu. Ili kod slobodnjaka. Uvježbamo varijante, trikove i onda dođe Kranjčar i šutira izravno. To je nedisciplina." - nezadovoljno je kazao Slišković.

Što se tiče odlaska iz Hajduka, Baka za Sportske novosti nije želio pričati detalje, nego je samo potvrdio da je sve riješeno u četiri zida i da je prihvatio ponudu koja mu je ponuđena bez cjenkanja. "Drago mi je bilo da se Igor Štimac još jednom pokazao kao čovjek od riječi. Kao i predsjednik Grgić, oni su mi garancija." - pojašnjava Slišković.

Baka tvrdi kako nije primijetio da ga netko iz Uprave pokušava rušiti ne bi li dobio otkaz, međutim, među igračima je bilo onih koji su nezadovoljni svojim statusom u momčadi uzrokovali da mora otići.

"Radi se o tome da je nemoguće raditi s trideset i više pretendenata na prvi sastav. Nije to kao u Milanu gdje su igrači dobro plaćeni pa su navikli na šutnju." - smatra Slišković.

Iako je Sliškoviću očiti problem bio preveliki broj igrača, od kojih je nekolicina uvijek bila nezadovoljna neigranjem u prvom sastavu, Baka kaže kako se drugačije nije moglo. "Čim sam došao tražio sam smanjenje kadra, Uprava je to prihvatila. Smetala mi je ta nervozna klima, nezadovoljstvo onih 5-6 koji nisu bili ni među dvadeset. Mlađi to mogu trpjeti, stariji nikako." -kaže Baka.

Slišković kaže kako je najveći problem kod starijih igrača bio taj što na njegovim treninzima nisu htjeli raditi punom parom. "Njihova je navika da rade s pola snage, pa će, kao, na utakmici davati sto posto. I ja sam bio igrač, znam ta kalkuliranja." - pojašnjva Baka.

Bivši trener "bilih" i dalje tvrdi kako će Hajduk osvojiti titulu prvaka, a o bodovno bližoj Rijeci, Baka nema baš dobro mišljenje.

"Ma što to Rijeka igra? Pa oni nas ni na Kantridi, kad su pobijedili, nisu nadigrali. Ni oni nisu uvjerljivi." - kaže Baka koji tvrdi da su svi klubovi lige protiv Hajduka. "Stvorena je fronta protiv nas. Protiv nas ginu, a na drugim utakmicama igraju bez prekršaja." - pojašnjava Slišković.

Iako je dobio otkaz, Baka i dalje brani Hajduk za koji kaže da ima jaku momčad, a za sebe kaže kako je klubu donio samo dobro. "Broj jedan, locirao sam problem pretjeranog igračkog kadra, i broj dva, podržao sam mlađe igrače." - smatra Baka.

Pročitajte više