Sljeme je prekrasno, ugođaj fenomenalan

U 15 SATI na rasporedu je prva utrka slaloma Svjetskog kupa koji će se po prvi put u povijesti voziti u Hrvatskoj, te prvi put u nekom glavnom gradu. Sljeme izgleda prekrasno, staza je odlična, a ugođaj je nevjerojatan.

Prije utrke preko razglasa se navijačima obratio i Bojan Križaj koji je izjavio kako je "ovo fantastično".

Sinoć su na Trgu bana Jelačića, pred više od 10.000 gledatelja, izvučeni startni brojevi današnje utrke. Naša najbolja skijašica Janica startat će kao sedma, Nika Fleiss imat će startni broj 16., Ana Jelušić će startati kao 22., dok će Matea Ferk nastupiti posljednja s brojem 54. Prva utrka imat će 59 vrata, a druga 60. Spomenimo još kako sljemenska utrka ima i najveći nagradni fond u Svjetskom skijaškom kupu, koji iznosi 150.000 eura, od čega će pobjednici pripasti 50.000 eura.

Predstavnici "sedme sile" stigli su na Sljeme u velikom konvoju pod policijskom pratnjom. Kolona u kojoj je bilo šest autobusa i desetak kombija, krenula je ispred hotela Westin Zagreb, a kako je policija za promet zatvorila nekoliko ulica u zagrebačkom središtu do prolaska autobusa, vožnja do Tomislavova doma na Sljemenu trajala je nešto manje od sat vremena.

Dio novinara utrku će pratiti iz press-centra u Tomislavovu domu, dok se druga veća skupina trosjedežnicom spustila do ciljne ravnine i "mixed zone" na Krumpirištu.

Za prvu utrku Svjetskog kupa u povijesti u Hrvatskoj akreditirano je 345 novinara od kojih 114 inozemnih. Hrvatska televizija će prijenos obaviti sa 18 kamera i više od stotinu ljudi, dok će devet televizijskih postaja uživo pratiti događaje sa Zlatnog medvjeda, a još 32 postaje će preuzeti snimku od Hrvatske televizije.

Startni brojevi:

1. Anja Paerson (SWE)
2. Marlies Schild (AUS)
3. Kristina Koznick (USA)
4. Tanja Poutiainen (FIN)
5. Elisabeth Goergl (AUS)
6. Monika Bergmann (GER)
7. Janica Kostelić (HRV)
8. Martina Ertl  (AUS)
9. Sarka Zahrobska (CZE)
10. Sabine Egger (AUS)
11. Annemarie Gerg (GER)
12. Veronika Zuzulova (SLV)
13. Sarah Schlepper (USA)
14. Laure Pequegnot (FRA)
15. Nicole Hosp (AUS)
16. FLEISS Nika (CRO)
...
22. JELUŠIĆ Ana (CRO)
54. FERK Matea (CRO)

Pročitajte više