Slovenci: Napadač Gorice optužen za obiteljsko nasilje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

POZNATI portal Slovenske Novice piše kako je bivšeg napadača slovenske reprezentacije i sadašnjeg člana Gorice Tima Matavža supruga Polona Faganelj optužila za obiteljsko nasilje. Tridesetpetogodišnji napadač ju je navodno napao u njihovoj kući na području Nove Gorice 9. travnja.

Slovenske Novice navode da je izrekla i zabranu približavanja. Cijeli slučaj je prijavljen istražnom sucu, Državnom odvjetništvu i Centru za socijalni rad, a protiv napadača podignuta je prijava za kazneno djelo nasilja u obitelji. U slučaju da mu se dokaže krivnja, prijeti mu kazna do pet godina zatvora. Novice neslužbeno doznaju da je navodno fizički napao suprugu te ju ozlijedio, prijetio joj i vrijeđao je.

Iz medijske službe Gorice su nam poručili kako imaju nultu stopu tolerancije na nasilje, naročito ono prema ženama te da slučaj neće komentirati dok je istraga u tijeku. Neslužbeno doznajemo da Matavž i dalje trenira s prvom ekipom. Matavž je u Goricu stigao početkom 2023. godine i otada je u dresu turopoljskog prvoligaša odigrao 39 utakmica i zabio pet golova. Najbolje dane proveo je u Eredivisie, gdje je zabio preko 80 golova igrajući za Groningen i PSV. 

Pročitajte više