Leovac asistirao, Livaja isključen, Slovenci iznenadili Marseille

Foto: Hina

NAKON senzacionalne pobjede protiv bundesligaša Freiburga, kojeg su izbacili iz Europe, momčad slovenskih Domžala odradila je još jedan uspješan europski susret.

U prvoj utakmici play-offa za Europa ligu Domžale su povele protiv francuskog velikana Marseillea u 12. minuti golom Vetriha. Domaći su držali vodstvo do 63. minute kada je Sanson pogodio za 1:1 u vrlo neizvjesnoj utakmici.

Za Marseille je cijeli susret igrao nesuđeni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic, a za Domžale je s klupe ušao Petar Franjić.




Partizan i Zvezda daleko od europske jeseni

Od ostalih klubova iz regije, spomenimo veliku pobjedu Vardara 2:0 protiv Fenerbahčea, koja je odjeknula Europom.

Crvena zvezda je u zanimljivoj utakmici izgubila 3:2 kod Krasnodara, a Partizan je s mađarskim Videotonom u Beogradu osigrao 0:0.

Makedonska Shkendija potopljena je kod Milana na San Siru sa 6:0. Za "rossonere" su zabijali po dvaput Silva i Montolivo, te jednom Borini i Antonelli. Za goste je igrao i jedan Hrvat, nekadašnji igrač Hajduka i Intera Ivan Čeliković.

Marko Livaja isključen, Leovac asistirao

Grčki PAOK je s 3:1 pobijedio švedski Östersunds uz asistenciju hrvatskog reprezentativca. Marin Leovac je u 38. minuti asistirao Matosu za izjednačenje na 1:1, nakon što su Šveđani u 21. poveli iz jedanaesterca. U drugom poluvremenu Prijović je s dva pogotka u 77. i 88. minuti odveo Grke do pobjede.

Club Brugge i AEK su odigrali 0:0, a gosti su od 59. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Marko Livaja. Hrvatski napadač je prvi žuti karton dobio u 15. minuti, a drugi u 59. minuti. Livaja je u Atenu stigao početkom srpnja na posudbu iz Las Palmasa.

Veliku pobjedu ostvario je hrvatski dvojac u ciparskom Apollonu. S 3:2 su Ciprani na svom terenu pobijedili danski Midtjylland, a cijeli susret je u napadu domaćih odigrao nekadašnji hajdukovac Anton Maglica dok je s klupe ušao Antonio Jakoliš.

Hrvatska kolonija u moldavskom Sheriffu ostvarila je dobar rezultat kod varšavske Legije. Poljaci su poveli tek u 76. minuti golom Hamalainena, a Bayala je u 87. donio Sheriffu 1:1. Za goste su od prve minute igrali Josip Brezovec, Ante Kulušić uz golmana Zvonimira Mikulića.

Ajax na korak do ispadanja iz Europe, Bilbao preokrenuo u Ateni


Athletic Bilbao je u Ateni pobijedio Panathinaikos premda su Grci vodili 2:0. Pao je poveo golovima Loda (29) i Cabezasa (55), no Baski su u svega sedam minuta zabili tri gola, a strijelci su bili Aduriz (68, 74-11m) i De Marcos (71).

Iznenađenje je priredio Rosenborg koji je u Amsterdamu pobijedio Ajax 1:0, a pogodak odluke zabio je Adegbenro u 77. minuti. Ajax je prošle sezone stigao do finala Europske lige izgubivši od Manchester Uniteda, a ove sezone bi mogao ostati bez Europe već u kolovozu.
 
 

Rezultati prvih susreta posljednjeg pretkola Europske nogometne lige:

Apollon L.- Midtjylland              3-2
BATE Borisov - Oleksandrija          1-1
DINAMO ZAGREB - Skenderbeu           1-1
Krasnodar - Crvena Zvezda            3-2
FH Hafnarfjordur - Braga             1-2
Vardar - Fenerbahče                  2-0

PAOK - Ostersund                     2-1
Viktorija Plzen - AEK Larnaca        3-1
Panathinaikos - Athletic Bilbao      2-3
Altach - Maccabi Tel Aviv            0-1
Ludogorets - Suduva                  2-0
Club Brugge - AEK                    0-0
Ajax - Rosenborg                     0-1
Viitorul Constanta - RB Salzburg     1-3
OSIJEK- Austria Beč                  1-2  
Domžale - Marseille                  1-1
Legia Varšava - Šerif                1-1
Milan - Shkendija                    6-0
Partizan - Videoton                  0-0
Everton - HAJDUK                     2-0
Maritimo - Dinamo Kijev        0-0

Igrano u srijedu:
Utrecht - Zenit     1-0

Uzvratni susreti su 24. kolovoza

 

 

 

 

Pročitajte više