Slučaj Gurović: KSSCG se žalio Ulebu

KOŠARKAŠKI savez Srbije i Crne Gore (KS SCG) uputio je danas pisma predsjedniku ULEB-a i ravnateljstvu Jadranske lige kako bi se omogućilo igraču Partizana Milanu Guroviću da igra u Hrvatskoj, prenosi beogradska agencija Beta.

U pismu predsjedniku ULEB-a Eduardu Porteli KS SCG moli da on svojim autoritetom utječe na sve koji su donijeli odluku da Gurović ne može igrati u Hrvatskoj i pokaže da je "sport faktor koji zbližava ljude i da je iznad politike i medjusobnih nesuglasica".

U pismu ravnateljstvu Jadranske lige čelnici KS SCG ističu da su iznenadjeni odlukom Hrvatske kao i da se na taj način dovodi u pitanje regularnost toga natjecanja.

"Smatramo da morate naći rješenje, pomiriti sve suprotstavljene stavove i dovesti ligu do kraja uz ravnopravan i sportski kriterij za sve klubove. U protivnom, ako politika prvi put bude iznad sporta i ako dopustite da se jedna kompromisna sportska odluka o pokrivanju sporne tetovaže majicom ne prihvati, dovešćemo u pitanje regularnost i završetak takmičenja", navodi se izmedju ostalog u tom pismu.

Pisma su potpisali predsjednik KS SCG Miodrag Babić i glavni tajnik Predrag Bojić.

Hrvatske vlasti zabranile su ulazak u Hrvatsku košarkašu Partizana Milanu Guroviću zbog tetovaže lika četničkog vodje Draže Mihailovića na lijevoj ruci.

Pročitajte više