Slučaj Radeljić za Hajduk "urota", za Inter "majmunska posla"

IVAN RADELJIĆ nije se dugo premišljao kada mu je na adresu stigao poziv splitskog Hajduka. No, novopristigli stoper zaboravio je čelnicima "Bilih" spomenuti jednu sitnicu - da praktički nije slobodan igrač.

Radeljić je za Hajduk nastupio protiv Solina i Junaka, iako njegov ugovor s Interom vrijedi još šest mjeseci. Tako na cijeli incident gledaju u Splitu, tvrde da se neće dati lako nasamariti.

No, gospoda iz Intera slučaj vide ipak malo drugačije. Naime, u telefaksu koji je proteklih dana iz Zaprešića stigao u Split između ostalog stoji: "Kada je Radeljić dolazio u Inter, mi smo za njega platili 50 tisuća eura odštete Hajduku. Dužni smo još deset posto i želimo da se taj dug stornira, u protivnom od prijelaza neće biti ništa, a Radeljića ćemo suspendirati."

Direktor Hajduka Fredi Fioentini nije bio naročito sretan kada smo ga upitali za komentar. Direktoru se, naime, preko usta omakla i riječ "urota".

"Radeljić je kriv za nastalu situaciju. Iako, ne bi me čudilo da sve radi u dogovoru sa svojim klubom. On je nama kao zaboravio reći da mu ugovor traje još šest mjeseci, ma nećemo se šaliti. Vrlo dobro se zna što znači biti slobodnim igračem. Još uvijek nismo uspjeli pronaći zajednički jezik s Interom, a na redovnom zasjedanju našeg Upravnog odbora odlučit ćemo kako i što dalje." - kazao je Fiorentini u razgovoru za Index.

"Iz Zaprešića je ipak stigla potvrda da Radeljić može i dalje s nama trenirati, o suspenziji nema ni riječi, pa ne znam tko je tu onda lud." - dodao je Fiorentini.

Direktor Intera Branko Laljak Splićanima je dao do znanja kako neće dopustiti da ih prave majmunima, dok inicijator cijelog slučaja, Ivan Radeljić, o svemu mudro šuti.

Radeljić je samo jedan u nizu igrača koji se uvijek rado vraćaju svome Hajduku. U Splitu je Imoćanin debitirao još 2000. godine, a nakon kratkotrajnih epizoda u Japanu i Interu, Poljud je za njega bio jedina realna opcija. Ipak, nismo sigurni hoće li zbog pokušaja obmane izvući deblji kraj.

D.R.

Pročitajte više