Slučaj Tudor: Abramovič prevario Juventus

IGOR TUDOR je čekao konačan telefonski poziv sa Stamford Bridgea. Svi detalji transfera su bili dogovoreni, ali London je nakon toga zašutio. Naš reprezentativac ostaje u Juventusu.

Neočekivano ponašanje velikog i bogatog kluba. Je li to Abramovičeva bahatost? Kako god bilo, neprimjereno je za jedan klub s tradicijom, još k tome iz zemlje u kojoj je loptanje krenulo, tako se ponašati. Čitavih tjedan dana bili su "nedostupni“.

Iako smo pisali da se Tudor priključio pripremama Juvea u Salice Termama, direktor "stare dame“ Luciano Moggi javio mu je da može na odmor. Naš reprezentativac je pakirao torbe na svom Hvaru u namjeri da u Torino ode samo pozdraviti svoje dojučerašnje suigrače. Prekinuo ga je telefonski poziv Moggija u kojem mu je kazano da mora doći na pripreme u Terme.

Detalji transfera su već bili dogovoreni, trebalo je samo potpisati. Kako pišu Sportske novosti, odšteta je iznosila 6 milijuna eura. Čak sedam dana nije bilo komunikacije između Londona i Torina. To je značilo samo jedno - transfer je propao.

U Juveu su već imali kalkulaciju. Novac od Tudorovog transfera bio je nužan za dovođenje Emersona iz Rome i Gilardina iz Parme. Di Vaio je već otišao u Valenciju.

Uistinu teški dani za Igora. Stalne ozljede i nepovjerenje vodstva kluba natjerali su ga da prekine dogovore oko produženja ugovora, pa je sve ostalo na isteku važećeg (lipanj 2005. godine).

Ipak, nije sve tako crno. Capello ga vidi u početnom sastavu u prijateljskoj protiv PSG-a ove subote. Shvatio je talijanski strateg da mu takav obrambeni igrač koji može zabiti glavom jednostavno treba u momčadi. Iako je Tudor htio promijeniti sredinu i tako osvježiti svoje nogometno umijeće, ostat će na Delle Alpiju. O njegovoj želji za promjenom kluba govori i činjenica da se osjeća spreman, da je potpuno zdrav i idealne kilaže. Bio je to aktivan odmor na Hvaru.

Tudor je nedavno odbio Newcastle, a zanima se i Tottenham. Izgleda da mu je suđeno igrati na "čizmi“.

Matko Rak

Pročitajte više