Hrvatska ima drugog čovjeka FIFA-e: Zvone Boban desna ruka predsjedniku

Foto: Guliver Image/Getty Images,Instagram

ONO o čemu se pričalo i pisalo već tjednima, napokon je dobilo i službenu potvrdu. Fifa je potvrdila kako je Zvonimir Boban postao savjetnik, desna ruka novom predsjedniku Gianniju Infantinu.
 
Bobanova zadaća, kako javlja Fifa, bit će sve ono što spada u djelokrug nogometnih pitanja, odnosno unapređenje nogometa.
 
Uz Bobana, ''promaknuće'' je dobio i bivši glavni tajnik norveškog nogometnog saveza Kjetil Siem, koji će biti zadužen za strateška pitanja.
 
Norvežanin praksu nije brusio samo u Norveškoj gdje je četiri godine bio prvi operativac, nego i u Južnoj Africi u tamošnjoj Premier Soccer ligi.
 
Bobana je Fifa na nedavnom kongresu u Meksiku predstavila kao legendarnog nogometaša, velikog inteleketualca te fantastičnog novinara Gazzette i vrhunskog TV komentatora i stručnog analitičara talijanskog Sky-a.
 
Godinama već ogorčeni navijački puk u Hrvatskoj zaziva Bobana kao spasitelja nogometa i drži ga jedinim čovjekom koji ima snagu i karizmu da hrvatski nogomet otme iz kandži jednog i pol čovjeka, no bivši kapetan Vatrenih, kako je i sam priznao, nije želio prljati ruke blatom tuzemnog nogometa. Ipak, sad se uhvatio još težeg zadatka - ispraviti sve ono što su uništili Blatter i društvo i vratiti povjerenje u Fifu.
 
 

Pročitajte više