Službeno: Gabriel Heinze u Romi, Vidal pet godina u Juventusu

ARGENTINSKI branič Gabriel Heinze (33) potpisao je ugovor s Romom, potvrdio je u petak navečer talijanski prvoligaš.

Iskusni se nogometaš u petak ujutro pojavio u Rimu i nakon uspješno obavljenih liječničkih pregleda potpisao jednogodišnji ugovor s “vučicom”. Ako tijekom sljedeće sezono odigra najmanje 25 službenih utakmica za Romu, ugovor će mu automatski biti produljen za još godinu dana.

Heinze je posljednje dvije godine igrao za Marseille, a prije toga je bio član Newell's Old Boysa, Valladolida, lisabonskog Sportinga, PSG-a, Manchester Uniteda i Real Madrida. Za argentinsku je reprezentaciju odigrao 72 utakmice.

Vijest o Heinzeovom prelasku u Romu došla je nekoliko sati nakon što je Barcelona objavila da je pristala prodati svoga napadača Bojana Krkića klubu iz glavnog talijanskog grada.

Leverkusenu 10,5 milijuna eura za Vidala

Čileanski nogometaš Arturo Vidal u petak poslijepodne je i službeno postao član Juventusa, potvrdio je torinski klub.

"Stara dama" će za 24-godišnjeg veznjaka, za kojeg je zainteresiran bio i Bayern, platiti Bayer Leverkusenu 10.5 milijuna eura. Pritom će pet milijuna na račun njemačkog kluba sjesti odmah, dodatnih tri milijuna u lipnju sljedeće godine, a preostalih 2.5 milijuna u prosincu 2012. Odšteta bi se mogla i dodatno povećati za dva milijuna eura, ovisno o Vidalovim igrama u sljedećih pet sezona koliko dugo bi se, prema ugovoru koji je potpisao u petak, trebao zadržati u Juventusu.

Vidal je u Bayer došao 2007. iz Colo Cola kojem će pripasti 30 posto odštete koju će platiti Juventus.

Pročitajte više