TRANSFERI

Službeno: Griezmann je novi igrač Barcelone

Foto: Index montaža

BARCELONA je i službeno potvrdila kupnju Griezmanna. Francuski napadač stigao je iz Atletico Madrida.

Najkontroverzniji i najzamršeniji transfer ovog ljeta napokon je zaključen. Katalonci su pristali platiti otkupnu klauzulu od 120 milijuna eura, taj su iznos uplatitli na račun Atletica, i sjajni francuski napadač od danas je novi član velike Barcelone.

Griezmann će potpisati ugovor na pet godina, odnosno do 30. lipnja 2024., a otkupna klauzula iznosi nevjerojatnih 800 milijuna eura.

Rođen 21. ožujka 1991. u Mâconu, Griezmann se posljednjih godina nametnuo kao jedan od najboljih napadača svijeta. Sa samo 14 godina stigao je u Real Sociedad, a za prvu momčad debitirao je s 18.

Bio je ključan igrač u povratku Baska u najviši rang španjolskog nogometa, a za Sociedad je odigrao 202 utakmice i zabio je 52 gola. Fantastični nastupi u dresu Sociedada osigurali su mu transfer u Atletico težak 30 mlijuna eura u ljeto 2014.

Pod vodstvom Diega Simeonea počinje njegov uzlet i Griezmann danas pripada samoj eliti svjetskog nogometa. Vodio je Francusku do europskog srebra 2016., te do svjetskog zlata prošle godine u Rusiji.

Griezmann je polivalentan napadač, može igrati na bilo kojoj poziciji u napadu, ma da je najubojitiji na lijevom krilu. Izuzetno je brz, sjajan je u kontrama, a krasi ga i fantastičan udarac iz daljine.

Za madridski klub odigrao je više od 180 utakmica i zabio preko 100 golova. Osvojio je s Atleticom Europa ligu, španjolski superkup i UEFA superkup.

Francuz je nedavno napunio 28 godina, a od njega se u Barceloni očekuje nogomet života. Njegov dolazak dovodi u pitanje i odlazak Dembelea kojeg španjolski mediji sele u Bayern, a sve se više priča i o povratku Neymara koji bi vrlo rado napustio PSG.

Griezmann je trebao u Barcelonu doći i prije Svjetskog prvenstva u Rusiji, no ipak je odlučio ostati još jednu sezonu u Atletico Madridu.

Barcelona stvara pravi "dream team". Osim Griezmanna, dovela je i De Jonga iz Ajaxa, a ako katalonski velikan uspije dovesti Neymara i još jednog braniča (spominje se De Ligt), bila bi to sjajna momčad za pohod na vrh Španjolske i Europe. Aktualni španjolski prvak bi tako u momčadi imao velike zvijezde: Messija, Suareza, Rakitića, Neymara, Griezmanna, Coutinha, De Jonga...

 


 

Pročitajte više