Louis van Gaal dobio otkaz u Unitedu

Foto: Getty Images / Guliver Images

LOUIS VAN GAAL dobio je otkaz u Manchester Unitedu samo dva dana po osvajanju FA Cupa, nizozemskog menadžera zamijenit će Jose Mourinho. Pomoćnici sad već bivšeg Unitedovog trenera Albert Stuivenberg i trener golmana Frans Hoek također su napustili klub, prenosi Daily Mail.

Dobio je otkaz jutros nakon sastanka s Unitedovim Mamićem

Nizozemac se jutros sastao s izvršnim dopredsjednikom Edom Woodwardom u Manchesterovom trening kampu Carringtonu, a po izlasku iz njegova ureda službeno je prestao biti Unitedov menadžer. Njegovu sudbinu podijelio je i ostatak stručnog stožera.


Uskoro bi u Woodwardov ured trebao ušetati Jose Mourinho i staviti svoj potpis na trogodišnji ugovor, Specijalni je već obavio razgovore sa svojim dugogodišnjim suradnicima Ruijem Farijom i Silvinom Lourom, koji će mu se pridružiti na klupi.

Sudbina Ryana Giggsa, jedino člana Van Gaalovog stožera koji nije dobio otkaz, još je nepoznata, Mou ga je navodno želio zadržati, ali Velšanina ne zanima mjesto kraj Mourinha na Unitedovoj klupi.

Dobio je otpremninu pet milijuna funti


Van Gaalovu tugu ublažit će izdašna otpremnina koja mu pripada jer je imao još godinu dana ugovora, s njim se na jutrošnjem sastanku pojavio Paul Gilroy, jedan od najboljih odvjetnika kad su u pitanju otpremnine, naime posredovao je i kod Moyesovog otkaza, a Van Gaalu će osigurati oko pet milijuna funti otpremnine, te će  dobiti 400.000 funti bonus za osvajanje FA Cupa.


Vijest o Van Gaalovom otkazu pojavila se već nekoliko sati po završetku finala FA Cupa. Unitedovi predstavnici odbili su komentirati tu glasinu, Mourinho je također bio zakopčan do grla, a mnogo nije rekao ni sam Louis van Gaal. No ovaj put glasina je bila istinita i Van Gaal je ipak otpušten.
Iza Uniteda je očajna sezona koju je barem malo popravilo osvajanje prvog FA Cupa od 2004. godine, ali ništa nije moglo popraviti dojam koji je Van Gaal ove sezone ostavio kod uprave i navijača.

Rooney: Ovojio je kup? Pa što, ovo je United, priznaju se samo najvažniji trofeji

"Bio je pod velikim pritiskom, svi smo bili," otkrio je kapetan Wayne Rooney.

"Naslov mu ništa nije značio? Tako je to kad ste menadžer Manchester Uniteda, ovo je jedan od najveći klubova na svijetu. Postojala su određena očekivanja od nas i nismo ih uspjeli ostvariti."

Mourinhu su standardi također visoko postavljeni, ali Specijalni je trener koji jamči srebrninu već nakon dvije godine. Tako je bilo svugdje gdje je radio, jedino je pitanje hoće li Woodward i društvo s njim imati strpljenja - kao što nisu imali s Moyesom i Van Gaalom.

 

Pročitajte više