MANCHESTER UNITED

Službeno je: Manchester United objavio ime novog trenera

Foto: Guliver Image/Getty Images

OLE GUNNAR SOLSKJAER novi je trener Manchester Uniteda, objavio je klub s Old Trafforda. 

"Možemo potvrditi da je Ole Gunnar Solskjaer imenovan privremenim menadžerom do kraja sezone 2018/19. Asistenti će mu biti Mike Phelan, Michael Carrick i Kieran McKenna", naveo je United u priopćenju.

Omraženog Mourinha tako mijenja omiljeni "Ubojica dječjeg lica", što je uz "Super zamjena" nadimak koji legendarni, nasmijani i s klupe ubojiti Norvežanin (45) ima među navijačima kluba za koji je igrao 11 godina. Pri tome je dao veliki doprinos osvajanju šest naslova prvaka Engleske, dva FA Kupa i jedne Lige prvaka. 

Solskjaer se umirovio 2007. kao igrač Uniteda, za koji je odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova. 

Iako mlad, već ima deset godina trenerskog iskustva. Počeo je 2008. u rezervnoj momčadi Uniteda, koju je vodio do engleskog naslova u Ligi rezervi, koja se više ne igra.

Nakon tri godine u klubu u kojem se proslavio preuzeo je matični Molde u domovini Norveškoj. S njim je u također tri godine osvojio dva naslova prvaka i jedan Kup.

U siječnju 2014. dobiva prvu trenersku priliku u Premier Leagueu, ali do kraja sezone ne uspijeva spasiti Cardiff od ispadanja. Iz kluba odlazi na jesen iste godine, nakon lošeg ulaska u sezonu u Championshipu.

Krajem 2015. vraća se u Molde, ali ne uspijeva ponoviti uspjehe iz prve trenerske gaže tamo. U nove tri godine u starom klubu nije osvojio ništa, ali je Molde vodio do prvog mjesta skupine Europa lige, ispred Ajaxa, Celtica i Fenerbahčea. U nokaut fazi je ispao od Seville, ali ju je pobijedio u uzvratu.

S Moldeom je inače prije samo dva tjedna potpisao novi ugovor do 2021. Ali, poziv Manchester Uniteda se ne odbija.

Mourinho je morao otići zato što je United porazom u najvećem engleskom derbiju, 1:3 kod Liverpoola, pao na 19 bodova manje od vodećih Redsa, te 11 bodova od mjesta koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka.  

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više