TRANSFERI

Službeno: Manchester United završio povijesni transfer

Foto: Twitter

MANCHESTER UNITED objavio je transfer Aarona Wan-Bissake koji za 50 milijuna funti dolazi na Old Trafford iz Crystal Palacea.

Povijesni je ovo transfer za United i 21-godišnjeg desnog beka iz Londona jer je Wan-Bissaka sada postao najskuplje kupljeni engleski bočni igrač u povijesti. 

Prijašnji rekord držao je Kyle Walker koji je iz Tottenhama u Manchester City stigao za 47 milijuna. Osim toga, Wan-Bissaka se pridružuje Johnu Stonesu kojeg je prije tri godine Manchester City platio također 50 milijuna funti. Njih dvojica sada su dva najskuplja engleska braniča svih vremena. 

"Jedan od najboljih nadolazećih braniča Premier lige"

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer za službenu stranicu kluba izrazio je svoje zadovoljstvo ovim transferom.

"Aaron je jedan od najboljih nadolazećih braniča Premier lige. Ima potrebne radne navike, talent i mentalitet za igranje u Manchester Unitedu i odgovara tipu igrača kakve tražimo koji će nam pomoći da se poboljšamo i guramo naprijed. Mlad je i vrlo gladan pobjeda, što je bitno za njegove godine. Vrlo sam sretan što je potpisao i veselim se nastavku njegovog sjajnog razvoja do sada", rekao je Solskjaer, dok je Wan-Bissaka dodao:

"Nevjerojatan je osjećaj i čast što se mogu zvati igračem Manchester Uniteda. Samo mali broj igrača ima privilegiju reći isto. Jedva čekam početi raditi s ekipom. Imat ću mali odmor nakon Europskog prvenstva do 21 godine, ali jedva čekam početi s treninzima s novim menadžerom i suigračima", rekao je Englez.

Pročitajte više