KOVAČEV BAYERN

Službeno: Niko Kovač za 80 milijuna eura doveo svjetskog prvaka iz Atletica

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BAYERN MÜNCHEN napravio je novi korak u velikoj rekonstrukciji momčadi koju planira provesti za sljedeću sezonu.

Službeno je objavljeno da je novi igrač Bayerna postao donedavni lijevi bek Atletica i francuske reprezentacije Lucas Hernandez, koji je već od siječnja trebao biti novi član minhenskog kluba.

Na zimu do dogovora između dvaju klubova nije došlo, a u srijedu je cijeli posao napokon i službeno potvrđen.

"Ovo je iznimno važan dan u mojoj nogometnoj karijeri. Bayern je jedan od najboljih klubova u Europi i svijetu. Ponosan sam što ću imati priliku boriti se za sve moguće titule u budućnosti s Bayernom", rekao je Hernandez kratko.

Ozlijeđen potpisao, danas ide na operaciju

Tijekom liječničkog pregleda otkriveno je da je Hernandez pretrpio oštećenje medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu, a nakon razgovora s Atleticom danas će se podvrgnuti operaciji.

"Tijekom liječničkog pregleda otkrili smo oštećenje medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu koje se mora otkloniti operacijom", rekao je liječnik kluba FC Bayern dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. "Na temelju iskustava s ovakvim ozljedama, Lucas Hernandez će biti spreman za Bayern do početka sezone 2019/2020.."

Drugo veliko pojačanje u velikoj Bayernovoj rekonstrukciji

Hernandez je drugo veliko pojačanje Bayerna za sljedeću sezonu. Prethodno su Bavarci za 35 milijuna eura otkupili njegovog reprezentativnog kolegu Benjamina Pavarda iz Stuttgarta. Francuski tandem početak je velike ljetne kupovine minhenskog kluba koji je najavio ulaganja od oko 200 milijuna eura za velika pojačanja. Špekulira se i da bi sljedeća akvizicija mogao biti Kai Havertz iz Bayer Leverkusena, a njemački mediji spominju imena Luke Jovića iz Eintrachta, Tima Wernera iz Leipziga i Juliana Brandta iz Leverkusena kao sljedeće Kovačeve akvizicije.

Više od njega zarađivat će samo Lewangolski

Francuz je potpisao ugovor s najtrofejnijim njemačkim klubom do ljeta 2025, a isti će postati važeći od 1. lipnja ove godine kada će se Lucas pridružiti novoj momčadi u Münchenu.

Atletico će dobiti odštetu od 85 milijuna eura, a s plaćom od 13 milijuna eura po sezoni Hernandez će biti jedan od najplaćenijih igrača u momčadi.

Više od Hernandeza tako će zarađivati samo Robert Lewandowski s plaćom od 17 milijuna eura, dok po 16 imaju Muller i Boateng.

Uz to, Hernandez je postao i najskuplje pojačanje u povijesti Bayerna.

Presudio agent koji je u Bayern doveo i Guardiolu

Francuski mediji tvrde da je presudan u pregovorima bio agent Giovanni Branchini koji već ima uspješnu dugogodišnju suradnju s minhenskim klubom. On je pomogao Bayernu s dovođenjem Pepa Guardiole i Luce Tonija na Allianz Arenu, a sada je bio i glavni akter u dovođenju najskupljeg Bayernovog pojačanja.

Dvadesettrogodišnji lijevi bek je od 2007. u Atletico Madridu, a ove sezone odigrao je 22 utakmice u svim natjecanjima i postigao jedan gol.

Pokazao se na SP-u u Rusiji

Hernandez je rođen u Marseilleu, gdje mu je igrao otac, a s četiri godine s obitelji se preselio u Španjolsku. 2007. dolazi u omladinsku školu Atletica za koji je nastupao cijelu seniorsku karijeru.

Sjajne igre u Madridu natjerale su Didiera Deschampsa da ga u ožujku 2018. godine prvi put pozove pod nacionalni stijeg. U prijateljskoj utakmici u Parizu Kolumbija je slavila 3:2, ali Hernandez je zacementirao svoje mjesto na lijevom beku i bio je standardni član udarne ekipe koja je u Rusiji osvojila naslov prvaka svijeta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više