TRANSFERI

Službeno: Palaversa više nije Hajdukov, otišao je u svoj klub

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je na svojim službenim stranicama potvrdio da Ante Palaversa više nije član kluba.

Mladi veznjak odlazi u Manchester City, klub koji ga je za oko pet milijuna eura kupio u siječnju, ali i ostavio na posudbi na Poljudu do kraja prošle sezone.

Mladi hrvatski reprezentativac upisao je 30 nastupa za Hajduk, od čega 27 u HT Prvoj ligi, dva u kupu i jedan u Europa ligi. Palaversa je pritom postigao dva zgoditka i upisao jednu asistenciju.

Debitirao je prošlog ljeta s 18 godina i 111 dana u pobjedi Hajduka protiv sofijske Slavije (1:0). Posljednji je nastup imao u svibnju ove godine u pobjedi protiv Istre 1961 (4:1).

Hajduk mu je na kraju priopćenja zahvalio "za svaki trenutak u bijelom dresu" te poželio puno sreće u nastavku karijere. Splitski klub ovim je raspletom zaradio bonus iz transfera koji iznosi oko 1,2 milijuna eura.

Kakva je budućnost Ante Palaverse?

Trener Siniša Oreščanin proljetni dio sezone u HNL-u mladom veznjaku davao je minutažu na kapalju. Često se povlačilo pitanje zašto je Palaversa bio ograničeno vrijeme na terenu u dresu Hajduka, ali se nikada nije dobio konkretan odgovor. Time je prvak Engleske bio nezadovoljan te ga odlučio povući iz Hajduka i pronaći mu novu sredinu.

Vrlo vjerojatno Ante će karijeru nastaviti na novoj posudbi, u belgijskom Oostendeu. Taj klub već je bio objavio da je doveo na posudbu mladog reprezentativca Hrvatske, a onda sve brzo obrisao.

"Uvjeren sam da je ovaj korak prava odluka. Sada želim da se sve što prije službeno realizira, da se priključim momčadi i upoznam sve. Ljetne pripreme su za to idealne", rekao je tada Palaversa za službenu stranicu kluba koji je prošlu sezonu završio na 14. mjestu regularnog dijela sezone.

Pročitajte više