TRANSFERI

Službeno: Real na Marcelovu zamjenu potrošio 50 milijuna eura

Foto: Guliver Image/ Getty Images

FERLAND MENDY novi je igrač Real Madrida, potvrdio je to madridski klub na svojim službenim stranicama.

Novi "Comunicado official" osvanuo je na Twitteru Kraljevskog kluba, a nakon Luke Jovića, koji je predstavljen jutros na Santiago Bernabeuu, i potvrde transfera Edena Hazarda u Real, Madriđani su kupili beka.

Ferland Mendy je 24-godišnji donedavni bek Olympique Lyona za kojeg je Real platio 50 milijuna eura, piše Marca. Francuz je potpisao ugovor na šest godina, a bit će službeno predstavljen navijačima 19. lipnja.

Ovogodišnje otkriće u Francuskoj borit će se za poziciju s Marcelom

Ove sezone Mendy je jedno od većih otkrića u francuskoj Ligue 1. Dovodio se u vezu s Barcelonom, ali je na kraju završio u Madridu gdje će se za startnu poziciju boriti s iskusnim Brazilcem Marcelom.

Nekada najboljeg beka na svijetu ove sezone umalo je iz početnog sastava izgurao mladi Sergi Reguilon, Zinedine Zidane ga je oživio, ali jasno je da mu polako istječe rok trajanja.

Nastavljena velika Realova rekonstrukcija, a tek slijedi rasprodaja

Tako je nastavljena velika rekonstrukcija Real Madrida i izgradnja Galacticosa 3.0 koju financira Florentino Perez. Ovim transferom Real je prebacio sumu od 300 milijuna eura uloženih na pojačanja ovoga ljeta.

Točnije, trenutno su iskeširali 305 milijuna; Rodrygo je plaćen Santosu 45 mil. eura, Eder Militao je stigao iz Porta za 50, Eintracht je na Joviću zaradio 60 milijuna eura, dok je ljetni hit Eden Hazard koštao okruglih 100 milijuna eura s tim da bi Chelsea mogao zaraditi značajno više ako se aktiviraju određeni bonusi.

To nije sve od Reala, tek slijedi velika rasprodaja.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više