HNL

Službeno: Sammir se vratio u HNL

Screenshot

LOKOMOTIVA se na Facebooku originalno pohvalila novim pojačanjem - Sammirom. Nekadašnji hrvatski reprezentativac i najtrofejniji igrač u povijesti Dinama vraća se u HNL u 32. godini.

SAMMIR U LOKOMOTIVI! 🚅💪

Transfer bomba HNL-a: S ponosom predstavljamo novu strojovođu Lokomotive!🚅💪 DOBRODOŠAO SAMMIRE!🚅💙⚽

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Tuesday, September 3, 2019

Sammir obožava Zagreb, transfer je bio očekivan

Transfer je to koji se i najavljivao krajem prijelaznog roka. Sammir je na vlastiti zahtjev raskinuo s brazilskim drugoligašem Sport Recifeom kako bi mirno mogao pregovarati s novim poslodavcima.

 >>> Sammir na korak do povratka u HNL: "Došao bi u Zagreb igrati za gušt"

Kao zainteresirana se pojavila Lokomotiva, a prije pet dana njegov agent Andy Bara potvrdio nam je da je došlo do velikog napretka u pregovorima.

"Nemam vam ništa više reći od prošlog puta osim da je dogovor s Lokomotivom o transferu Sammira daleko bliži nego prije tjedan dana", kratko nam je tada kazao.

Sammir je u Sport Recife došao 14. siječnja, a u travnju mu je ugovor produljen do 31. prosinca. Za Sport je 32-godišnji ofenzivac nastupio u 12 utakmica, zabivši jedan gol. U posljednje dvije utakmice odigrao je po 45 minuta. Bara nam je prošli put rekao da Sammir obožava Zagreb i Hrvatsku te da ima luksuz vratiti se i igrati nogomet za gušt u HNL-u.

"Lokomotiva je zainteresirana, to je očekivano. Sammir voli Zagreb i Hrvatsku, poznaje naš nogomet. Dovoljno je zaradio u karijeri da si može priuštiti luksuz igranja iz gušta. Ima i druge jake ponude iz drugih zemalja, poglavito arapskih, a najkonkretnije iz Dubaija. Ja i Lokomotiva ćemo pokušati sve da ga dovedemo. Oni ga žele, on voli Zagreb. Neke šanse postoje", rekao nam je Bara prije desetak dana kad se proširila priča o Sammirovom povratku u HNL.

Vraća se igrati za gušt

Sammir, kako je i rečeno, u HNL dolazi igrati za gušt, u momčad koja nema izraženi imperativ ni eventualni strah oko prvoligaškog statusa. Tako da i klub i igrač mogu laganim koracima krenuti u zajedničku avanturu.

Noseći dres Dinama, Sammir je balansirao između maestralnog do očajnog. Znao je odigrati za čistu desetku, a onda bi već iduću utakmicu bezvoljno i mamurno teturao terenom.

Prije osam godina Dinamo je u Zagrebu pregazio Malmö, plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka, a hrvatski Brazilac odigrao je partiju života. Doslovce je sam razbio Šveđane i trasirao put Modrima u elitno natjecanje.

Niko Kovač ga je vodio na SP u Brazil 2014., što je dokaz da je Sammir bio klasa. Ipak, njegov period u Zagrebu bit će više upamćen po nenogometnim stvarima. Brojni incidenti, dolasci na treninge u alkoholiziranom stanju, tulumarenje do zore i zatvaranje jarunskih kafića, postali su neizostavni dio narativa o Sammiru, vrhunskom znalcu, ali i o problematičnom karakteru.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više