Smith: Dovođenje Jelavića bila je kocka



Menadžer Glasgow Rangersa Walter Smith priznao je u samom kraju sezone kako je dovođenje hrvatskog nogometnog reprezentativca Nikice Jelavića prošlog ljeta bio iznimno riskantan potez.

Jelavić je u kolovozu prošle godine napustio bečki Rapid i prešao u Rangerse uz četiri milijuna funti odštete. Budući Rangersi imaju ograničen budžet, izdvajanje takve sume novca za njih je bila velika investicija, ali s obzirom da su usprkos Jelavićevoj ozljedi gležnja desne noge (u studenom) i troipolmjesečnom izbivanju od njega dobili čak 14 golova u 20 nastupa, ona se čini posve opravdanom.

Bila je to teška odluka

"Bila je to teška odluka. Bilo je čudno jer sam znao da nam trebaju trojica ili četvorica igrača, a na kraju smo uzeli jednoga i nadali se da neće biti ozlijeđen ili suspendiran tijekom sezone", objasnio je Smith za Telegraph.

Jelavić je svojim golovima donio izravno pobjede Rangersima u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Hamiltona i Aberdeena, kao i naslov u Liga kupu protiv Celtica, te je uspio ispuniti prazninu nastalu odlascima Krisa Boyda i Kennyja Millera.

"Mislim da tek trebamo vidjeti ono najbolje od njega"
"Mislim da je to bila možda najteža odluka koju sam morao donijeti. Ne potpisati Jelavića bila bi laka odluka. Morao sam prodati igrače da bih ga doveo. Morao sam prodati Dannyja Wilsona i Kevina Thompsona. To je razlog zašto smo ga doveli. Da oni nisu otišli, ne bismo ga kupili", zaključio je.

"Jelavićevi golovi bili su odlični, kao i važni za nas. A mislim da tek trebamo vidjeti ono najbolje od njega kada uhvati punu tjelesnu spremu.On zapravo uopće nije uspijevao trenirati između utakmica otkako se vratio nakon ozljede, ali vraća se polako u pravu formu s utakmicama. Mislim da će tek sljedeće sezone pokazati što zapravo sve može", završio je menadžer kluba s Ibroxa.

Pročitajte više