Smolarek: Poljska će na Euru otići jako daleko

POLJSKA reprezentacija, unatoč remiju s Dancima, s optimizmom dočekuje Euro. Naši suparnici u skupini su sigurni da nisu momčad koja će doći u Austriju i Švicarsku samo popuniti broj momčadi, nego da mogu daleko dogurati.

Ebi Smolarek, igrač Racing Santandera, smatra da će svježina igrača odigrati bitnu ulogu na Euru jer svi igrači dolaze iscrpljeni napornim sezonama u svojim klubovima.

"Umorni smo, igrali smo u nekoliko natjecanja. Ja sam dobio dosta odmora prije okupljanja reprezentacije gdje nisam ništa radio, samo se opuštao. Dan više odmora sam proveo kod bake s mamom i tatom", rekao je Smolarek.

"Poljska će na Euru otići jako daleko"

Očekivanja poljskih navijača su velika, a ni Smolarek nije daleko od takvih razmišljanja.

"Navijači žele da odigramo dobro, da ja zabijem gol. Siguran sam da će se to i dogoditi jer ćemo na Euru dugo izdržati. Puno smo zreliji nego prije, imamo velikog trenera Lea Beenhakkera te smo spremni za utakmice s najboljim momčadima", smatra napadač.

"Do mene se može doći, ali u prvo vrijeme"

Nedavno se pojavila informacija koju su dojavili austrijski studenti kako se ovaj igrač zabavlja i provodi u Barceloni.

"Dragi su mi novinari koji navijaju za Poljsku no o tome nemam komentara. Što se tiče reprezentacije, izbornik je odlučio da treninzi budu zatvoreni no vidite da se možete doći do mene, samo u pravo vrijeme", izjavio je Smolarek.

Beenhakker: Manje pušim i manje kave pijem

Izbornik Beenhakker misli da su napravili sve da se dođu na Euru na najboljoj formi. Nizozemac je priznao da je se manje puši i manje pije kave, a sve u cilju velikog poljskog rezultata na Euru.

"Puno manje pušim i pijem kavu, sve što smo trebali napraviti, napravili smo, a utakmica s Danskom nam pomaže da ne ispadnemo iz natjecateljskog ritma", smatra Beenhakker.

Trener vratara: Nijemci imaju problem s Lehmanom na vratima

Trener vratara poljske reprezentacije, Frans Hoek smatra da je Nijemci imaju problem s Lehmanom na vratima jer vremešni vratar nije standardan u svom klubu. Poljaci nemaju takvih problema i s ponosom pokazuju svoja tri vratara Boruca, Fabianskog i Kuszczaka .

"Njihov prvi golman, Jens Lehman nije branio veliki dio sezone i to im je problem. Mora se znati tko je prvi vratar i onda se golman neće bojati da ga pogreška ne preseli na klupu. Loew je izabrao Lehmana kao broj jedan te radi sebe i njega mora ustrajati u svojoj odluci", zaključio je Hoek.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više