Soderling obolio od mononukleoze

ŠESTI tenisač svijeta, Šveđanin Robin Soderling, obzanio je kako boluje od mononukleoze, bolesti koja je od tenisa udaljila našeg Marija Ančića.

Poznato je nekoliko slučajeva obolijevanja tenisača od mononukleoze zadnjih godina. Nažalost, najviše je problema zadala Ančiću koji je nakon nekoliko godina pokušaja povratka na kraju morao odustati i objaviti kraj svoje karijere. Problema s mononukleozom, doduše, puno manjih od Ančićevih, imao je i Švicarac Roger Federer.

Što se tiče Soderlinga, Šveđanin se mučio ovoga ljeta na seriji američkih turnira. Imao je ozljedu ručnog zgloba i bolest za koje je vjerovao da se radi o infekciji grla. Zbog bolesti je otkazao i nastup na US Openu...

''Iza mene je teško razdoblje, ali sada mi je sve bolje. Liječnici su mi objasnili da već neko vrijeme imam mononukleozu. To mi objašnjava zbog čega sam osjećao nedostatak energije. O, moje zdravlje se poboljšava i nadam se da ću se vratiti na terene što je prije moguće'', napisao je Soderling na svom Twitter profilu.

Pročitajte više