Šok na startu VN Španjolske: Sudarili se Hamilton i Rosberg

Screenshot: Youtube

LEWIS HAMILTON i Nico Rosberg odustali su već u četvrtom zavoju VN Španjolske i u vodstvo utrke doveli dva Red Bulla.

Rosberg je bolje startao i preuzeo vodstvo ispred Hamiltona, ali Britanac bolje izlazi iz trećega zavoja i pokušava iznenaditi Rosberga s unutrašnje strane četvrtoga zavoja.

Dva Mercedesa sudarila su se prvi put nakon VN Belgije 2014., ali ovoga puta su oba vozača odustala
Dva Mercedesa sudarila su se prvi put nakon VN Belgije 2014., ali ovoga puta su oba vozača odustala
Nico se odlučio blokirati Hamiltona koji mora na travu gdje gubi kontrolu nad bolidom i pogađa svog momčadskog kolegu, nakon čega oboje odustaju.

Na stazu je izašao sigurnosni automobil, a treći je iza dva Red Bulla bio sjajni Carlos Sainz, ispred dva Ferrarija Vettela i Raikkonena.

Vettel prolazi Sainza u osmom krugu, a Kimi Raikkonen isto je učinio dva kruga kasnije.

Vodeći Ricciardo u boks ulazi u 11. krugu, a u vodstvo prelazi Max Verstappen koji u boks ulazi krug kasnije. Vodstvo preuzima Vettel koji u boks ide u 15. krugu, a vratio se iza dva Red Bulla.

Ricciardo drugi put u boks ulazi u 28. krugu, ali se ovoga puta odlučuju za soft gume što znači da će do kraja ići još jednom u boks. Ferrari se odlučio slijediti njihovu strategiju sa Sebastianom Vettelom koji krug kasnije također stavlja soft gume.

Verstappen i Raikkonen ostaju na stazi, a Vettel pritišće Ricciarda sedam desetinki bržim krugom. Verstappen na novi medium prelazi u 34. krugu, a Raikkonen s vodeće pozicije krug kasnije također stavlja medium gume.

Vettel u 37. krugu ulazi treći put u boks po nove medium gume i vraća se iza momčadskog kolege Raikkonena. Daniel Ricciardo u 43. krugu ulazi treći put u boks, stavlja novi set medium guma i vraća se na četvrto mjesto, iza Verstappena, Raikkonena i Vettela.

 

Pročitajte više