LIGE PETICE

Šok za Jurića pred otvaranje sezone. Srpski veznjak odbija igrati i traži transfer

Foto: EPA

TORINO danas od 20:45 gostuje kod novog prvoligaša Monze, kluba za koji nastupa hrvatski nogometaš Mirko Marić, a vlasnik mu je Silvio Berlusconi, legendarni predsjednik Milana i bivši talijanski premijer. Usprkos tome što se radi tek o otvaranju sezone, Ivan Jurić, hrvatski trener na klupi Torina, u susret ulazi s turbulentnim stanjem u momčadi.

Dan prije utakmice srpski veznjak Saša Lukić odlučio je da više neće igrati za Torino. Kako navodi talijanski Tuttosport, Lukić je bijesan na predsjednika Torina Urbana Caira i želi otići iz kluba te ne namjerava nastupati za Torino dok mu se ne dozvoli transfer. Sukladno svojim najavama, Lukić nije ni otputovao s ekipom u Monzu.

"Saša je nazvao trenera i rekao mu da nije ljut na njega, dapače, istaknuo je da mu je žao te da nije ljut ni na suigrače, ni na nekog iz stožera, ali mu je isto tako poručio da ga više ne zove za utakmice i ne računa na njega. Saši je dosta, bijesan je zbog prekršenih obećanja koja mu je dao predsjednik Cairo. Ima ponude i želi otići jer mu još nisu produljili ugovor iako su obećali da hoće", tvrdi neimenovani izvor za Tuttosport.

Problemi u Torinu nisu samo oko Lukića

Podsjetimo, sve ovo se događa nešto više od dva tjedna nakon što su talijanski mediji objavili snimku Ivana Jurića i klupskog sportskog direktora Davidea Vagnatija. Izvjesnu tučnjavu spriječio je jedan član stručnog stožera, a do sukoba je došlo zbog toga što Jurić nije zadovoljan transferima.

Naime, Vagnati svom treneru Juriću nije doveo igrače koje je ovaj tražio. Talijanski mediji tvrde da sukob njih dvojice traje od prošloga ljeta, kada je Jurić iz Verone došao u Torino te shvatio da mu klub neće dovesti igrače koje traži. Jurić je prošlu sezonu okončao na desetom mjestu, a onda je klub ostao bez dva najbolja igrača.

U Juventus je otišao najbolji stoper lige Gleison Bremer, a ugovor je istekao kapetanu i napadaču Andrei Belottiju. Navijači Torina na društvenim mrežama podržavaju Jurića, a kao glavnog krivca vide predsjednika kluba Urbana Caira, koji namjerno ne želi odmah dovesti nove igrače, nego čeka posljednji dan prijelaznog roka kako bi pokušao spustiti cijenu transfera.

Svi krive predsjednika Torina

Upravo je Cairo "kurcoglavi" kojeg sportski direktor Vagnati spominje u svađi s Jurićem. Tuttosport je objavio naslov da je Cairo pravi gubitnik i jučerašnjem je incidentu posvetio pune dvije stranice.

No La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, koji su u vlasništvu Caira, nisu previše spominjali sukob u Torinu. Vagnati i Jurić su se pomirili, ako je vjerovati riječima sportskog direktora dan nakon nevjerojatnog incidenta.

Pročitajte više