Marco Simoncelli poginuo pod Edwardsovim i Rossijevim kotačima!

Marcov otac Paolo i djevojka Kate ispred bolnice u Sepangu, gdje je vozač doveden helikopterom, nakon što je fatalno ozlijeđen pod kotačima motora koji su naletjeli na njega.



NA UTRCI Svjetskog prvenstva u motociklizmu na stazi u Sepangu, život je izgubio Marco Simoncelli (24), najveći talent u najjačoj klasi, koji je bio predodređen za svjetskog prvaka.

U tijeku borbe za četvrto mjesto u utrci s Alvarom Bautistom, izgubio je kontrolu nad motociklom te pao pred Edwardsa i Rossija koji su potom naletjeli na njegovu Hondu. U sudaru mu je odletjela kaciga sa glave. Hitno je prevezen u bolnicu ali je, nažalost, preminuo u 16:56 minuta po lokalnom vremenu.

Simoncelli se pokazao kao najzanimljiviji novi vozač u svojoj drugoj sezoni u momčadi Honda Gresini. Bio je bivši prvak u klasi 125 ccm, a 2006. godine je prešao u klasu 250 ccm (Moto2).

Za Gileru osvaja prvenstvo 2008. godine, a 2009. gubi prvenstvo od budućeg momčadskog kolege u Gresiniju, Hiroshija Aoyame, zbog ozljede na početku sezone.

Ove sezone u najjačoj klasi, MotoGP, držao je šesto mjesto u poretku vozača. A samo prije tjedan dana završio je kao drugi na utrci u Australiji, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Većina je ga je smatrala vrlo vjerojatnim konkurentom za naslov prvaka u idućoj sezoni.

Posljednja fotografija živog Marca



Fotograf AFP-a, "kao da je znao", je na zavoju prije kobnog u kojem je Simoncelli izgubio kontrolu nad motorom (a posljedično i život) u skupini vozača zumirao upravo njegovo lice i tako je ostavio sačuvan zlokobni podsjetnik na to koliko je u motociklizmu mali razmak između trenutka pune koncentarcije vozača pri preticanju i njegovog beživotnog tijela na stazi.

Cijeli svijet je pratio obiteljsku traumu


Tragediju koja je potresla sve ljubitelje ovog lijepog, uzbudljivog, ali i ništa manje opasnog sporta, dodatno je podcrtalo i što su Sica na stazi u Maleziji pratili otac Paolo i djevojka Kate, pa su brojni gledatelji u Sepangu i još brojniji pred ekranima, mogli uživo vidjeti reakcije Marcovih najmilijih na njegovu užasnu nesreću. Televizijske kamere su nekoliko sekundi poslije Sicovog pada prikazale njegovu djevojku kako u nevjerici gleda prema ekranu, dok je otac hvatajući se za glavu bdio ispred bolnice u Sepangu iz koje je došla najgora vijest.

Pročitajte više