SP U RUKOMETU

Šola: Samo da ne bude ''lako ćemo''...

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA rukometna reprezentacija od 16:30 u Münchenu protiv Japana igra susret 2. kola SP-a.

Červarova momčad veliki je favorit protiv reprezentacije koju je u 1. kolu Makedonija razbila i koju je Hrvatska pobijedila u sva tri dosadašnja susreta. Hrvatska je u 1. kolu pobijedila Island 31:27 i pobjedom protiv Japanaca napravila bi veliki korak prema drugom krugu, iako ne bi prenosila ta dva boda.

"Najveća zamka u toj utakmici je ako mislimo da ćemo je lako dobiti. Japan je jako zahtjevna ekipa koja je to pokazala protiv Makedonije. Oni igraju run and gun rukomet, brzi centar, tranzicija... Treba uložiti jako puno energije da bi se dobilo takvu momčad. Svoje igračke nedostatke nadomještaju brzinom", rekao je za RTL legendarni hrvatski golman Vlado Šola.

"U toj brzini događaju se tehničke pogreške kakvih su previše radili protiv Makedonije. U ključnim trenucima te utakmice, kad su mogli doći u neizvjesnu borbu, izgubili su tri lopte u polukontri i sami sebe doveli u situaciju da izgube utakmicu. A bili su jako blizu", dodao je Šola.

Hrvatska je protiv Islanda igrala solidno, ali je obrana prečesto upadala u crne rupe koje su Islanđani znali kazniti. Protiv jačih reprezentacija to će biti nedopustivo.

"Moramo igrati jaču i čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt. Moramo više raditi na destrukciji napada i zaustavljanju protoka lopte. Napad je jako dobar, ali i tu ima sitnih neuigranosti. Kako turnir bude odmicao, vjerujem da će vanjski igrači proraditi", zaključio je Šola.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više