lige petice

Solari objasnio Baleov potez, oglasio se i Fenomeno: "Predoziran sam nogometom"

Foto: Screenshot Twitter

PUNO je prašine podigao potez Garetha Balea koji je odbio slaviti pobjednički gol Levanteu (2:1) proteklog vikenda.

Velšanin je utakmicu počeo na klupi, a odmah po ulasku u igru, zabio je gol odluke.

Bale je u drugom poluvremenu odbio nastaviti zagrijavanje na koje ga je poslao trener Solari. Usred vježbanja se vratio do kabine i sjeo na klupu, ogorčen što kao prva zamjena u igru nije ušao on, nego Valverde. Navas, Marcelo i Kroos nagovarali su ga da se vrati zagrijavanju. Ignorirao ih je, kao i Solarijevog pomoćnika Antonija Pintusa koji je došao do njega i rekao mu da nastavi s vježbanjem.

Ipak, Solari ga je uveo u igru, Velšanin je zabio, a onda je odbio slaviti gol. Odgurnuo je Lucasa Vazqueza koji je prvi potrčao čestitati mu, zagrlio je jedinog prijatelja u ekipi, Modrića, a onda je prema centru otrčao kao da je pred kraj zabio gol za smanjenje zaostatka, a ne za pobjedu. 

Bale je već jako dugo nezadovoljan u Realu. Ne druži se sa suigračima, odbija pozive na zajednička druženja i večere, zanima ga samo golf, a Marcelo je nedavno rekao kako je Velšanin godinama u Madridu, a nije se potrudio naučiti barem osnove španjolskog jezika.

Bale u Realu više nije prvotimac, ali ni prva rezerva. Nakon Ronaldovog odlaska očekivao je biti temelj momčadi i njena glavna zvijezda. Tako je i počeo novu eru. Međutim, ozlijedio se početkom godine, a njegovo mjesto sjajno je preuzeo Vinicius Junior.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, brazilski Ronaldo, siguran je da je cijela situacija oko Balea medijski napuhana i tvrdi da je Real preveliki klub da jedan takav problem ne bi mogao biti riješen.

"Vidio sam kad je Bale odbio primiti čestitke suigrača. Predoziran sam nogometom, gledam više nogometa nego ikada'', rekao je Il Fenomeno pa je dodao:

"Naravno da pratim što se događa u Realu, to je bio moj klub, ali u ovom trenutku najviše me zanima sve što se događa s mojim Valladolidom. Ne znam točno što se događa s Baleom, ne znam tko je što rekao i tko se zbog čega naljutio. To je problem koji moraju riješiti u Realu i vjerujem da će se to i dogoditi.''

Španjolski mediji tvrde da je Bale ne izlaznim vratima Reala, da jedva čeka povratak u Premiership, ali Santiago Solari negira špekulacije o raskolu u kraljevskoj svlačionici.

"Mogu razumjeti zašto to potencirate i jasno mi je da mediji rade ono što je najbolje za njih, ali mi smo fokusirani samo na svoju igru. Sve privatne probleme rješavamo između sebe i sve ostaje u četiri zida. Večeras igramo veliku utakmicu. Prvu utakmicu Kupa s Barcelonom odigrali smo dobro i maksimalno smo fokusirani na revanš. Gareth također, kao i svi igrači.''

Pročitajte više