Solarijev ujak odgovorio Maradoni: "Diego nije uspješan trener"

Foto: EPA-EFE

DIEGO Maradona dao je intervjuu španjolskoj Marci u kojem je pričao o brojnim temama kao što su Mourinho, Guardiola, a komentirao je i trenutnu trenersku situaciju u Realu. Santiago Solari postao je stalni trener momčadi, ali Maradona misli da njegov sunarodnjak neće dugo izdržati na klupi Madriđana. 

"Mislim da neće tamo dugo izdržati. Treneri imaju životan vijek i njegov u Madridu neće biti dugačak. Zidane je stigao na mjesto trenera na sličan način, ali Zidane nije Solari", rekao je Maradona.

U obranu Solarija stao je njegov ujak, Jorge "Indio" Solari, koji kaže kako Diego Maradona nema uspješan trenerski životopis.

"Santiago je proveo više sati kao trener od Maradone, a Diego je imao i dobra i loša iskustva. Ne želim ga diskreditirati, ali kao trener nije bio uspješan", kaže Indio koji vjeruje u uspjeh njegovog nećaka:

"Ima puno iskustva i titula kao igrač. Nadam se da će mu ići dobro u Realu i da će imati sreću na svojoj strani, ali kvaliteta nogometa ne ovisi samo o treneru", rekao je Jorge.

Santiaga već uspoređuju sa Zinedineom Zidaneom. Legendarni Francuz je također vodio B momčad prije nego što je sjeo na klupu prve ekipe Reala.

"Radio je sa Zidaneom u klubu. Uvijek su imali dobar odnos tako da je sigurno naučio i kopirao nešto dobro od njega", završava Jorge Solari.

Pročitajte više