Soldo: Mandžukić je dobro primio ispadanje iz udarne postave

POSLJEDNJE druženje novinara i Dinamovog stratega Zvonimira Solde pred dupli program protiv gradskog rivala Zagreba proteklo je u skladu s vremenskim prigodama, uspavljujuće i tmurno. Soldo kao Soldo i ovaj put ostao je zakopčan do posljednjeg gumba kada je u pitanju sastav ili bilo koja druga informacija koja bi mogla poslužiti kao zanimljivo štivo pred zagrebački derbi.

"Očekuje nas gradski obračun protiv vrlo motiviranog protivnika koji je odlično otvorio ovaj dio prvenstva. Za sada nemaju niti jedan poraz, a odigrali su odlično i u Rijeci. Od prve do posljednje minute očekujem vrlo neizvijesnu utakmicu. Mi ćemo učiniti sve da utakmicu pobijedimo", započeo je Soldo uvodni dio i odmah dodao:

"Mi idemo na pobjedu jer treba dokazati da smo najbolja momčad u gradu. I u utakmici Kupa koja slijedi cilj nam je pobjeda i neće biti nikakvog taktizirana s naše strane. Mi želimo do finala, a kasnije i do trofeja. Teško je obećati nešto takvo, ali se nadam da bi do kraja sezone mogli proći bez poraza."

Modrić na zadnjem veznom

Dinamovu mrežu čuvat će Ivan Kelava jer prvi vratar Georg Koch i dalje nije na dispoziciji, a u momčad bi se trebali vratiti Modrić, Vukojević i Sammir. Soldo kao niti obično nije htio otkriti točan sastav koji će istrčati u Kranjčevićevoj, ali je potvrdio da bi Dinamov playmaker mogao zaigrati na poziciji zadnjeg veznog.

"Modrić se jučer priključio momčadi, malo je trčkarao, a vjerujem da će sutra biti na raspolaganju. Vraćaju se Vukojević i Sammir koji je napokon zdrav, ali mu fali utakmica u nogama. Ne mogu vam točno reći kako ćemo se postaviti, ali sigurno će biti nekoliko promjena u odnosu na prošlu utakmicu."

Napad i dalje Tadić - Balaban

Promjene se gotovo sigurno ne odnose na napad koji je u tandemu Tadić - Balaban perfektno funkcionirao protiv Cibalije što je reprezentativca Mandžukića gurnulo u drugi plan.

"Nisam primijetio neku lošu reakciju kod Mandžukića zbog toga što više nije u prvoj postavi. On je profesionalac i svjestan je da se samo dobrim radom i pristupom može nametnuti. Dobit će priliku ponovno, a na njemu je da je iskoristi."

Vječno pitanje je kao i obično Ćiro Blažević. Soldo nije htio previše vremena potrošiti na ćaskanje o svom bivšem šefu u reprezentaciji samo je na kraju rekao da je s Ćirom oduvijek dobro surađivao.

M.P.
Foto: L.T.

Pročitajte više