Soldo: Napravili smo si govno u Mainzu

TRENER nogometaša Kölna Zvonimir Soldo priznao je u razgovoru za Kicker da strahuje od ispadanja iz Bundeslige.

Njegova momčad osam kola prije završetka njemačkog prvenstva drži 13. mjesto s četiri boda prednosti ispred 16-plasiranog Hannovera. U subotu su Soldini nogometaši izgubili na gostovanju kod Mainza 1:0 iako su od 27. minute imali igrača više na travnjaku.

"Nismo u osobito zahvalnoj situaciji. Osim toga, nikad i nismo bili stotinu posto sigurni od ispadanja. To je, nažalost, situacija u koju smo se sami doveli. Svima nam je jasno da smo si prošle subote u Mainzu napravili sr...", otvoreno je priznao 42-godišnji hrvatski trener, posebno razočaran što je njegova momčad zakazala nakon dvaju sjajnih remija s liderima ljestvice, Bayerom (0:0) i Bayernom (1:1).

"Upravo je u tome naš najveći problem: napravimo korak naprijed i nakon toga se vratimo natrag. Zašto? Jednostavno, nismo konstantni. Na neki je način to i logično. Od Bayera ili Bayerna možeš izgubiti, nema pritiska i odigra se dobro. Mainz, Gladbach, Hannover ili Hertha, to su momčadi našeg ranga i njih bismo trebali pobjeđivati. Kada bismo protiv njih igrali kao protiv Bayera ili Bayerna, dobili bismo sigurno."

Jesu li vas igrači u Mainzu izdali?

"Ne bih to baš tako mogao reći. Nema tog igrača koji bi igrao za ili protiv nekog trenera. Oni znaju da od toga ne bi profitirali."

Pročitajte više