Soldo nije siguran da želi ostati u Dinamu

UOČI posljednje utakmice sezone i proslave obrane titule prvaka na Maksimiru trener Dinama Zvonimir Soldo mora se nositi  različitim glasinama o vlastitoj smjeni s modre klupe.

Zakopčan do grla, kao i obično, Soldo se nije htio previše osvrtati na medijske kampanje u korist određenih trenera iz kultne Dinamove čekaonice, ali je prilično jasno istaknuo da će nakon svršetka sezone morati raščistiti neke stvari s vodstvom kluba.

"Već prije sam rekao da ugovor s Dinamom koji traje još godinu i pol dana, želim odraditi do kraja. No, nakon završetka prvenstva, morat ćemo izgleda sjesti za stol i razgovarati. Špekulacije o mom odlasku i kalkulacije s nekim drugim imenima su toliko česta da sam na njih naviknuo. Pokušavam se koncentrirat na posljednje dvije utakmice, a onda ćemo vidjeti." - kazao je Soldo, koji je u Plavi salon ušetao s duhovitom opaskom:

"Ovdje mi je bila prva presica, nadam se da neće biti i posljednja."

Po prvi put trener Dinama izrazio je nezadovoljstvo tretmanom koji ima u medijima, a dalo se zaključiti, i u razmišljanjima Dinamovog vodstva.

"Nakon sezone želim raščistiti neke stvari i to je to. Ako je netko nezadovoljan, želim da mi se to kaže u lice." - poručio je trener.

Na direktan upit želi li i dalje ostati Dinamov trener, odgovorio je smiješkom, ali ne i konkretnim riječima.

Zbog Hajduka mirnije slavlje

O utakmici s Rijekom nije se puno razgovaralo. Soldo je svjestan da Rijeci pobjeda znači sve, ali Dinamo se želi pobjedom oprostiti od svojih navijača za ovu sezonu.

"Ulog je za Riječane ogroman u sutrašnjoj utakmici, ali ja vjerujem da ćemo se odužiti našim navijačima, pobjedom i dobrom igrom." - kaže Soldo.

Početni sastav trener će odlučiti nakon popodnevnog treninga jer nije isključeno da neki igrači dobiju poštedu uoči putovanja za split gdje će kulminirati nogometna sezona.

Upravo zbog utakmice na Poljudu proslava naslova prvaka bit će, prema najavi vodstva, mirnije prirode. Tako je barem zamišljeno grupno slavlje; uz poseban program na stadionu obranu naslova modri će proslaviti zajedničkom večerom. No, sudeći prema dosadašnjim iskustvima, nema sumnje da će Dinamovi nogometaši dostojno obilježiti novi naslov individualnim slavljem do dugo u noć.

Ove godine zagrebačkim ulicama prvaci se neće provozati u kultnom modrom double-deckeru, niti će biti upriličena akcija; "Izađite na balkone, pozdravite šampione", a sve u cilju uštede sredstava koja će biti uložena u obnovu maksimirskog stadiona, "šaljivo" je istaknuo Dinamov glasnogovornik.

D.R.
Foto: L.T.

Pročitajte više