Soldo: Vrijeme je da napadači prorade

TRENER Dinama Zvonimir Soldo izjavio je kako je pravo vrijeme da napadači protiv Slaven Belupa napokon prorade.

"Siguran sam da će napadači uskoro proraditi, moraju. Iako meni nije bitno tko zabija, obrana, vezni red ili napad, činjenica je da napadači zaista moraju poboljšati realizaciju", rekao je na današnjoj press konferenciji Soldo.

Podsjetimo, Dinamo je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa pobijedio sa 1:0 Belupo u Koprivnici, a uzvrat je sutra na Maksimiru.

Trener Dinama napominje kako je miran zbog rezultata iz prve utakmice, ali zna da sutra neće imati lagan posao.

"Rezultat iz prvog susreta daje nam mirnoću, no, namjeravamo od prve minute igrati na pobjedu. Svjestan sam da bi nam drugačiji pristup izazvati teškoće. Slaven ima kvalitetnu i kompaktnu momčad koja uvijek može stvoriti probleme. Doduše, to nisu pokazali u prvoj utakmici, jer nam tamo nisu zapravo u 90 minuta ni zapucali na gol", napomenuo je Soldo.

Soldo zna da se od Dinama očekuje atraktivnija igra no što je to bila ona protiv Hajduka, ali kaže da sličnu predstavu očekuje i protiv Belupa.

"Od nas se uvijek očekuje da uz pozitivni, kvalitetni rezultat prikažemo i dobru, atraktivnu igru. U budućnosti ćemo i na tome poraditi, no, sada mi je ipak najvažnije da dobijemo ovu utakmicu", dodao je Soldo.

Za kraj napomenimo da se u momčad Dinama vraća oporavljenik Marijan Buljat, dok je povratak stopera Dina Drpića i dalje upitan.

V.B.
Foto:L.T.

Pročitajte više