PARTIZAN - MANCHESTER UNITED

Solskjaer je uoči Partizana u Beogradu govorio o "protokolu". Evo što to znači

Foto: EPA-EFE

PARTIZAN i Manchester United sutra od 18:55 igraju utakmicu trećeg kola skupine Europa lige. Engleski mediji pišu već o tome da bi najveća "pobjeda" srpskog kluba u toj utakmici bila da sve prođe bez - rasizma.

Rasizam se nedavno razbuktao u Bugarskoj gdje je gostovala Engleska u kvalifikacijama za Euro 2020. i pobijedila 6:0. Tu je utakmicu hrvatski sudac Ivan Bebek morao dvaput prekidati, a Englezi su sutradan žestoko raspalili po Bugarima.

Sada je Otočane strah što će se dogoditi u Srbiji pa su o tome na presici uoči sutrašnje utakmice morali govoriti menadžer Ole Gunnar Solskjaer i stoper Harry Maguire.

"Poslije onog što se dogodilo u Bugarskoj pričali smo s momcima i upoznali ih s protokolom. Ali vjerujem u dobro u ljudima i da će atmosfera biti fantastična. Vjerujemo u UEFA-u i u riječi Save Miloševića da će utakmica biti proslava nogometa", rekao je norveški menadžer.

Englezi su objasnili i što znači protokol koji Solskjaer spominje.

Po protokolu UEFA-e United ima pravo, a to će i napraviti ako do toga dođe, u slučaju prve uvrede na rasnoj osnovi napustiti teren. Engleski savez vrši sve veći pritisak na UEFA-u po pitanju rasizma nakon incidentnih reprezentativnih gostovanja u Crnoj Gori i Bugarskoj.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više