EDINSON CAVANI

Solskjaer mu nije davao šansu, a sada mu duguje sve

Foto: Getty Images/Gulilver Image

KADA JE Cavani u proteklom prijelaznom roku stigao u Manchester United kao slobodan igrač, trebao je biti figura koja će riješiti Unitedove probleme s realizacijom i dati širinu u prednjem dijelu ekipe.

Ipak, Ole Gunnar Solskjaer libio se dati mu šansu. U prva četiri kola u kojima je bio u konkurenciji za momčad Cavani je odigrao ukupno tek 82 minute. Ni on ni Van de Beek, koji je stigao iz Ajaxa, nisu dobivali šansu što je posebno nejasno s obzirom na to da Manchester United u prvenstvu igra vrlo loše.

United je danas gostovao kod Southamptona, a Solskjaer je opet odlučio krenuti s Cavanijem na klupi. Nakon prvih 45 minuta situacija je izgledala beznadno. Domaćin je vodio s 2:0, United je na ljestvici uživo bio tek 14. na tablici, a novi val priča o otkazu norveškom treneru pokrenut je među navijačima na Twitteru.

Solskjaer više nije imao izbora. Na odmoru je u svlačionici ostavio Greenwooda i uveo Cavanija, a sada mu može zahvaliti što mu je produžio mandat na klupi Manchester Uniteda.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Cavani je odigrao skoro savršeno partiju. Najprije je asistirao Bruni Fernandesu za smanjenje zaostatka, a onda je dvama golovima donio preokret i sva tri boda Unitedu. Gol za pobjedu zabio je u 92. minuti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CAVANIJEVO POLUVRIJEME IZ SNOVA.

Ovim golom Cavani je izjednačio jedan bizaran rekord. Naime, već je izjednačen po broju ligaških golova u dresu Uniteda s Alexisom Sanchezom. Sanchezu je za to bilo potrebno 1926 minuta, a Cavaniju tek 127. Također, samo je Bruno Fernandes od igrača Uniteda zabio više golova od Cavanija ove sezone u ligi, njih sedam.

Pročitajte više