Premiership

Son postigao 100. pogodak za Tottenham

Foto: EPA

SON HEUNG-MIN postao je 18. igrač koji je postigao 100 pogodaka za Tottenham.

Nogometaš iz Južne Koreje bio je strijelac u pobjedi nad Leeds Unitedom (3:0), a stigao je zabilježiti i asistenciju.

Drugi strijelac Premiershipa

Son je za Tottenham odigrao 253 utakmice. Pored 100 golova, podijelio je 55 asistencija.

U Premiershipu je postigao 64 gola u 175 nastupa, u Ligi prvaka 14 golova u 31. nastupu, dok je ostale golove postizao u kvalifikacijama za Europa ligu, Europa ligi, Carabao Kupu i FA kupu.

Kada je riječ samo o ovoj sezoni, 28-godišnji Son je postigao 15 golova u 24 nastupa, od čega 12 golova u 16 utakmica Premiershipa, gdje je trenutno drugi najbolji strijelac iza Mohameda Salaha koji ima gol više.

U prvoj sezoni je bio zamjena, a onda je postao nezamjenjiv

Son je u Tottenham stigao na ljeto 2015. godine iz Bayer Leverkusena. U prvoj sezoni 2015./2016. nastupio je u 40 utakmica u svim natjecanjima za klub i pritom postigao tek osam pogodaka. Osim toga samo 13 puta je bio starter u ligi. Razmatralo se i o eventualnom odlasku iz Tottenhama, ali ipak je ostao. 

Već u drugoj sezoni tadašnji trener Tottenhama Mauricio Pochettino shvatio je da ima sjajnog igrača. Son je zbog nastupa na Olimpijskim igrama propustio prva tri kola sezone 2016./2017., a u četvrtom je zabio dva gola i asistirao za još jedan. Tako je počeo graditi svoj put ka statusu zvijezde. 

Ovo je njegova šesta sezona u Tottenhamu i samo je prvu sezonu završio s manje od 18 postignutih golova.

Pročitajte više