Sopić: Dođite na Rujevicu. Zmajevo gnijezdo, Bruce Lee. Pao je Lille, pada i Dinamo

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov. Lokomotiva je povela u 37. minuti golom Roberta Mudražije, a na 2:0 je šest minuta kasnije povisio Marin Šotiček. Jorge Obregon vratio je Rijeku u igru u 67. minuti, ali više od toga gosti nisu mogli. Pobjedu Lokomotive duboko u nadoknadi potvrdio je Šotiček. Rijeka je ovim porazom prepustila Dinamu prvo mjesto. Evo što je nakon utakmice rekao Željko Sopić.

"Čestitam Lokomotivi. Trebali smo dobiti tri gola iz prekida, ali dobili smo dva, iz nečega što nas je krasilo ove sezone, a to su prekidi. Mudražija je dvaput ostao sam... Ovo naše prvo poluvrijeme nije bilo puno lošije od onog protiv Istre ili Gorice. 

U drugom smo pokušali nešto promijeniti, maksimalno smo se otvorili i oni su imali neke prilike, ali nije lako vraćati se nakon 2:0. Nemam nikakvog prigovora svojim igračima, u nedjelju nas čeka Dinamo i idemo ih dobiti kako bismo se vratili na prvo mjesto. To je to", rekao je Sopić u uvodu.

Što reći igračima nakon ovakvog poraza?

Morate bolje reagirati u tim situacijama. Sve duge lopte su 50-50, ali ih nismo očistili. Kad duga lopta padne usred šesnaesterca, može biti svega, uostalom, tako smo i mi zabili gol na kvalitetu Obregona. 

Nije ništa izgubljeno. Ovi dečki su dobili 15 do 17 utakmica i ne vidim tu nikakav problem. Dinamo će doći na Rujevicu i, ako pobijedi, zasluženo je prvak. Mi sad moramo dobiti na Rujevici i nemojmo se lagati da nam je bod danas bio neloš uz eventualnu pobjedu na Rujevici u derbiju.

Gledali smo Dinamo protiv Varaždina, bili su puno bolji i na kraju skoro nisu pobijedili. Svatko se bori za nešto. Skupiti glave, nemam što prigovoriti igračima, jedino smo možda osjetili da su neki igrači komotno igrali utakmice prije ove. Ali, što reći bilo kome kad ne primiš toliko utakmica gol i onda primiš tri. Svaka serija dođe kraju. Ne vidim problem da ova ekipa dobije sve do kraja.

Nakon zadnjeg derbija rekli ste da Dinamo ima više sreće nego pameti, ostajete li pri tome?

Nemam što komentirati Dinamo, sreća je prevrtljiva. Dobili su utakmice koje su dobili i to je to. Kad pobijedite, uvijek ste vjerojatno bili bolji, a sreća je dugoročno kvaliteta. 

Niste poljuljani?

Ni najmanje. Pa dobili smo 15 od 17 utakmica. Tapšu me svi da nije gotovo, kakvi gotovo? Morate doći na Rujevicu, zmajevo gnijezdo, Bruce Lee. Pao je Lille, past će i Dinamo. 

Pročitajte više