Sopić na pitanje o junaku Rijeke: Prvo da vam objasnim pošto stalno komentirate...

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je u sjajnoj utakmici na rasprodanoj Rujevici pobijedila Osijek 3:0 u 26. kolu SuperSport HNL-a. Najbolji igrač utakmice bio je riječki veznjak Veldin Hodža, koji je postigao hat-trick za slavlje sastava trenera Željka Sopića. Rijeka je time došla na 56 bodova te je ponovno preuzela vrh SHNL-a s bodom više od Hajduka. Osijek je četvrti s 36 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva.

Trener Rijeke Željko Sopić nakon pobjede dao je izjavu za MAXSport. "Odigrali smo dobru utakmicu. Dogodila nam se mala nepažnja na početku, nismo očistili jednu situaciju, ali na kraju pobjeda nije došla u pitanje. Osijek je imao dvije prilike u prvom poluvremenu, nogomet se igra radi prilika. Imali smo i mi vjerojatno nekih 25 udaraca po golu.

Nekad uđe, nekad ne uđe. Osijek je ekipa koja želi igrati u Europi i, naravno, nešto mora imati. Jednu smo im šansu poklonili, a imali su i priliku Jurišića. S druge strane, imali su sreće u nekim drugim situacijama. To je nogomet", rekao je Sopić.

Sopić: Hodža? Prvo da vam objasnim pošto stalno komentirate

Sopić je govorio i o Hodži, 21-godišnjem mladom hrvatskom reprezentativcu, koji je bio riječki junak. Voditeljica MAXSporta rekla je kako se "ne viđa često hat-trick defenzivnog veznog". Sopić je odgovorio: "Prvo da vam objasnim pošto stalno komentirate. Ova Rijeka nikad ne igra s dva defenzivna vezna. Igramo 4-1-4-1, to vam je novost.

Trebate malo.... Imate one aplikacije, gledajte tko kako stoji na terenu i ne znam što. Hodža je defenzivni vezni, ali on igra osmicu otkad nema Nike Jankovića i čak bih rekao da to neloše radi." Voditeljica je potom rekla da su Hodžu na grafikama naveli kao da igra na poziciji osmice, nakon čega je Sopić dodao: "Ja to ne kužim, ali dobro, može."

Grafika: Sofascore

"Fruk je stvarno poseban igrač"

Dotaknuo se i Tonija Fruka, veznjaka koji je dvaput asistirao protiv Osijeka. Time je došao do 12 asistencija u ovoj sezoni SHNL-a i srušio klupski rekord. "Fruk je stvarno poseban igrač. Jako nam je falio protiv Varaždina, kao i Niko Janković za kojeg se nadam da će se vratiti u puni trening za Slaven Belupo

A Fruk... Znate kada netko ima ono nešto? Teško je to objasniti ljudima koji nisu maksimalno u nogometu. Ali to se vidi u svakom treningu. Svaki dodir lopte je drugačiji od ostalih", rekao je Sopić o Fruku.

Rijeka u idućem kolu gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici, jedinog kluba koji je Sopićevu momčad savladao na Rujevici ove sezone. "Mislim da je u SHNL-u svaka utakmica nova priča. Treba se posebno pripremiti, nadam se da će travnjak biti u dobrom stanju pošto je vegetacija živnula. Pripremat ćemo se od utorka", zaključio je Sopić.

Pročitajte više