Sopić: Na Rujevici ćemo odigrati užasno i pobijediti. Baš loše, ali da dobijemo

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO i Rijeka odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala SuperSport Kupa. U na trenutke iznimno dosadnoj utakmici na Maksimiru obje momčadi imale su po jednu veliku šansu, ali su i jedni i drugi pogodili okvir gola. Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede na Rujevici. Evo što je nakon utakmice rekao Rijekin trener Željko Sopić.

"Čestitam Dinamu na tituli prvaka prije svega. Što se današnje utakmice tiče, iskreno, ni mi ni oni nismo igrali dobar nogomet. Došli smo zabiti gol, iako to možda glupo zvuči nakon zadnja tri poraza, ali to pravilo gola u gostima nas je primoralo na to. Rezultat je realan i šanse za osvajanje Kupa su 50-50", rekao je u uvodu.

Je li vam dobar ovaj rezultat za uzvrat?

Jako je teško nakon tri poraza doći na Maksimir i tražiti nešto više. Dinamo je imao niz od, koliko, deset pobjeda, nije to lako. Puno smo radili ovaj tjedan i siguran sam da ćemo na Rujevici odigrati jednu užasnu utakmicu i pobijediti. Baš loše, ali da pobijedimo.

Vaša vezna linija je prštala energijom dosad, ovog puta nije bilo?

Nisam vidio puno ekipa koje su tu igrale tika-taku. Imali smo problema u drugom dijelu sezone što nam nije bilo Jankovića, jednog od glavnih motora. Selahi je bio lakše ozlijeđen u Varaždinu. Rijeka je izgubila tri utakmice zaredom, nije to jednostavno. Igraš protiv Dinama u Maksimiru, došli smo zabiti gol, ali idemo zadovoljni na Rujevicu.

U prvom poluvremenu ste više napadali preko Pašalića nego Pjace, je li to bila taktička odluka?

Nisam bio zadovoljan što smo napadali samo po toj strani. Utakmica je bila jako rascijepana, napad na napad, kontra na kontru, nije nam bio plan igrati samo po toj strani. Valjda se Ogiwara više izvlačio naprijed, ali nismo to planirali.

Vraća li se Labrović na gol?

Teško mi je reći, vidjet ćemo što će biti oko zdravlja i to, ali Zlomislić brani u Kupu, a Labrović u prvenstvu.

S obzirom na današnje izdanje Ivanovića, čekamo li ga i na Rujevici u postavi?

Sedam dana... Tko živ, tko mrtav. On je mladi dečko i dao je sve od sebe. Možemo reći da je Theophile-Catherine isto odigrao odlično, možda je bilo sparno. Ne možemo suditi po jednoj utakmici, vidjet ćemo nakon Osijeka.

Obrana je odigrala bez greške?

Dobro su odigrali kao i cijela ekipa. Teren je bio sklizak pa je bilo i pogrešaka, ali igrate protiv Dinama na Maksimiru. Jedina opcija bio je Dilaver, koji je bio pod tabletama, tako da sam zadovoljan sa svima.

Što vas je razljutilo pred kraj utakmice?

Ne znam, moram još jednom pogledati na televiziji, ali činilo mi se da smo imali neku šansu. Odreagirao sam kako sam odreagirao. No, skidam kapu svojim igračima, nije lako nakon tri poraza istrčati bilo gdje, a kamoli na Maksimiru.

Jeste li zadovoljni suđenjem?

Ne komentiram suđenje.

Bili ste nervozni i nezadovoljni nekim svojim igračima. Što vas je naljutilo?

Ako imate čitače s usana možete otkriti, ako nemate... Imali smo dogovor kojeg smo se morali držati. Dečki su dali sve od sebe, ja bih kao trener želio da su neke stvari bile drukčije, ali kad je voda do grla nakon tri poraza... Oni donose odluke na terenu, kako je tako je.

Pročitajte više