Sopić o novom pravilu u finalu Kupa: Bolje to ne komentirati

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

DINAMO i Rijeka u srijedu od 19 sati igraju prvu utakmicu finala SuperSport Kupa na Maksimiru. Dinamo u ovaj meč ulazi kao novi-stari prvak Hrvatske nakon što je u subotu potvrdio novu titulu. Uoči ove sezone došlo je do promjena u Kupu pa se sada igraju dvije utakmice u finalu. Uzvratni meč na Rujevici igra se 22. svibnja.

Rijekin trener Željko Sopić nije oduševljen promjenom formata: "Ne trebate biti ni nogometni trener ni ništa da znate što se događa u formatu Kupa, pogotovo u ovakvom izdanju. Mi se nećemo doći u Maksimir samo braniti, pravilo je takvo da gol u gostima vrijedi duplo i zato će nam biti jako važno zabiti taj gol", rekao je Sopić u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride.

Utakmica finala Kupa igra se naime u formatu dvije utakmice, a vrijedi pravilo gola u gostima, koje u UEFA-inim natjecanjima ne vrijedi već nekoliko godina: "Bolje ne komentirati to, nećemo ništa pametno reći." Sopić je također najavio da će u susretu s Dinamom braniti drugi vratar Martin Zlomislić, koji je branio i ostale kup utakmice ove sezone.

Pročitajte više