Sopić o prozivkama Demona: Je li meni odgovorio itko iz Istre? Nije

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA u nedjelju od 19 sati gostuje kod Istre u susretu 30. kola SuperSport HNL-a. Trenutni lider na ljestvici u Puli će tražiti pobjedu kojom bi se zadržao na prvom mjestu. Susret je na konferenciji za medije najavio Rijekin trener Željko Sopić.

Sopić: Moramo dati zadnji atom snage

"Dolaskom novog trenera Istra se puno podignula u igri. Imali su protiv Dinama puno dobrih prilika, što možda sam rezultat i ne govori. Promijenilo se da je Erceg otišao, imaju sad bolje rezultate, a u napadu je Filet. Mi moramo igrati dobar nogomet i jednostavno uzeti tri boda. Mi ćemo dati sve od sebe, to je kompaktna momčad koja je jako dobro posložena pod Tramezzanijem", započeo je Sopić pa nastavio:

"Stvarno trebamo dati zadnji atom snage uz naše navijače. Moramo pokazati svu svoju snagu i kvalitetu ako želimo uzeti tri boda. U Puli ćemo se definitivno postaviti na način da se od prve minute vidi da smo došli pobijediti utakmicu. Naravno da se na tom terenu puno pita i igrače Istre 1961. Nema se što puno pričati, od prve minute ćemo ići po sva tri boda i to je to."

"Ljubav mene i medija je obostrana"

Sopić je nakon pobjede nad Hajdukom zamolio Istru da otvori istočnu tribinu, što su u Puli odbili napraviti. Iz kluba nije stigao službeni odgovor, a trenera Rijeke prozvali su Demoni. O toj situaciji Sopić sada kaže:

"Je li meni netko odgovorio iz Istre? Nije. To što u našem medijskom prostoru svatko može dobiti prostora, to nije moja stvar. Ja sam kao trener dao apel, oni nisu odgovorili na njega i to je to. Njihovo pravo je da prozivaju. Ja sam kulturno zamolio da otvore, oni su rekli da neće i to je to. Sve ostalo je folklor."

Za kraj je dobio pitanje o euforiji u gradu i svom odnosu s medijima. "Da, ljubav mene i medija je obostrana, to se vidi, evo vidite kako sam i sad nasmijan. A što se očekivanja tiče, rast će kako vrijeme odmiče, ali tko je u klubu kao što je Rijeka, taj se s tim pritiskom mora znati nositi", rekao je Sopić.

Pročitajte više