Sopić: Stvarno ne znam što očekivati od Hajduka

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HAJDUK i Rijeka igraju Jadranski derbi na Rujevici u nedjelju u 19:30. Rijeka u susret ulazi nakon pobjede protiv Lokomotive u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U momčadi Hajduka nedostajat će puno igrača, a Splićani su u pet dana doma izgubili dva derbija s Dinamom na Poljudu. Jadranski derbi najavio je trener Rijeke Željko Sopić.

"Bez obzira na tri poraza Hajduka u nizu, dva od Dinama, Hajduk će uvijek biti Hajduk. Očekuje nas teška utakmica u kojoj ćemo morati biti puno bolji nego u kup utakmici s Lokomotivom u Kranjčevićevoj. Maksimalno vjerujem u svoje dečke i nadam se da ćemo polučiti dobar rezultat i uzeti tri boda.

Stvarno nemam pojma što da očekujem od Hajduka. Ja sam trener Rijeke. Jedino bi bilo normalno da dođu tu pobijediti utakmicu. Mi ćemo isto ići po pobjedu. Nakon utakmice u Kranjčevićevoj bio sam pod dojmom ozljede Marka Pjace, jer znam što je sve taj dečko pretrpio u životu.

Za radni dan u 16 sati bila je to više nego respektabilna brojka navijača Rijeke, kao i na utakmici protiv Rudeša. Svim navijačima Rijeke kapa do poda, a što se tiče rasprodane Rujevice, mislim da su ovi dečki svojim zalaganjem, kao i borbenošću prema ovom grbu to i zaslužili. Dobro se dobrim vraća."

"Nećemo ući u rizik s Pjacom"

"Marko je nakon utakmice ostao u Zagrebu i napravio magnetsku rezonancu koja je pokazala da nema prevelikih oštećenja, no on ima bol. Napravio je terapiju, nije bio na treningu, nego je ostao s obitelji u Zagrebu i vratio se na Rujevicu. Vidjet ćemo, sigurno nećemo ući u nikakav rizik ako se pokaže da neće biti spreman", rekao je Sopić pa se narugao s prozivkom Hrvatskog zbora sportskih novinara.

"Ne želim reagirati na to. Ljudi moji, ja već tri dana ne spavam zbog toga. Baš sam, ono, potresen… Potresen. Kad odgovaram, morate biti zadovoljni s odgovorom. Ako niste, šaljite mi u inbox", rekao je trener Rijeke.

Pročitajte više