Sopić: Titula? Do prije dva mjeseca nisu ni računali na nas, sad su malo počeli

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA u srijedu gostuje kod Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Polufinala se igraju na jednu utakmicu, a pobjednik ovog susreta igrat će protiv boljeg iz ogleda Hajduka i Dinama, koji se istog dana igra na Poljudu. Utakmicu je najavio trener Rijeke Željko Sopić.

"Očekuje nas jako zahtjevna utakmica na vrlo teškom terenu protiv mlade, poletne i rastrčane ekipe Lokomotive. U ovom dijelu sezone su izgubili samo od nas na Rujevici. Igraju jako dobar nogomet, ali ja imam maksimalno povjerenje u moju momčad i dečke koji će sutra istrčati. Idemo tamo pobijediti i osigurati prolaz, bilo to nakon 90 ili 120 minuta. Oni očekuju isto, nema nikakvog skrivanja", rekao je Sopić pa odgovarao na pitanja novinara. 

Kakvo je stanje s igračima? 

Svi su spremni. Utakmica protiv Rudeša je najteža za mene kao trenera jer su bodovi unaprijed upisani. Zadovoljan sam koliko su ozbiljno moji igrači to odradili, a neke smo uspjeli i odmoriti. Čeka nas zahtjevan teren, on je nešto bolji od Pule ili Koprivnice, ali je svejedno klizalište.

Osjećate li pritisak i jeste li spremali ekipu za penale? 

Ne osjećam pritisak, treniramo kao i do sada. Što se više bliži kraj, pritisak u zraku je veći, ali ja ga ne osjećam. To ne znači da će biti tako kada utakmica krene, ali mi želimo ući u finale, pokazati što bolju igru i neka bolji pobijedi. Dosad nismo, ali danas ćemo malo vježbati jedanaesterce. To je normalno i svaka ekipa prije utakmice u kojoj postoji mogućnost da dođe do raspucavanja radi na tome.

Nakon incidenta na Rujevici prošle godine HNS je odlučio da se finale ponovno igra na dvije utakmice. Vaš komentar?

Mislim da je to stvar organizacijske prirode, moglo bi doći do nepravde da netko igra na gostujućem terenu pa nema smisla da dođu neki protivnički navijači i unište vam pola stadiona. Gledajte, znači netko je to odlučio, malo je čudno da se cijelo vrijeme igra na jednu utakmicu, onda finale na dvije utakmice. Ja sam zagovornik toga da se sve igra na jednu utakmicu samo radi jedne stvari - draž Kupa je da mali dobiju priliku da pobijede velike. A da bi mali dobili priliku da pobijede velike, moraju igrati u idealnoj situaciji jednu utakmicu, i to kod kuće. Ok, sad ne pričamo za finale, za ovo, ali kako Kup krene, uvijek manja momčad ima puno veće šanse ako igra jednu utakmicu.

Rasplet HNL-a? 

Do prije dva mjeseca nisu ni računali na nas, sad su malo počeli, ali to je stvar novinara i ljudi koji se bave statistikama i procjenama. Mi treniramo iz dana u dan i želimo skupiti što više bodova. Ja mislim da ne osjećamo prevelik pritisak, on dolazi kako se kraj bliži, ali ne mogu sada reći kako ćemo na njega reagirati.

Pročitajte više