Šoštarić nakon velike pobjede: Natjerali smo ih da se kockaju, a tada je Tea carica

Foto: HRS

VELIKU utakmicu odigrala je hrvatska ženska rukometna reprezentacija i pobijedila Mađarsku 21:18 u 2. kolu skupine A EHF Eura u Ljubljani. Time je napravila veliki korak ka drugom krugu. Za to će joj trebati pobjeda protiv Švicarske u posljednjem kolu, ali to bi ujedno značilo i da Hrvatska ide dalje s dva boda.

Odlična obrana je bila ključ

''Odigrali smo odličnu obranu, Tea je super branila i ono što smo mi htjeli, to smo i napravili. Sveli smo utakmicu na mali broj golova. Većina igračica igra dugo zajedno u mađarskoj reprezentaciji, igraju i u Debrecenu dosta njih. Naviknute su na utakmice preko 35, 40 golova. To smo im oduzeli. Zato je igra u napadu bila kvalitetna. U nekim fazama imali smo uspone i padove, što je logično u jednoj ovakvoj utakmici. To dosta znači za jedne i za druge. Svaka čast curama jer ono što su danas prikazale je nivo vrhunskog rukometa", rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić nakon utakmice pa je otkrio kako su taktički uništili Mađarsku:

 

''Krenuli smo od Danske kada smo samo za njih pripremali 3-2-1 zonu. Oni su bili u drugačijem sastavu. To su bile, više-manje, iskusnije igračice, Ferencvaroša... A ovo je drugi tip, ovo je ekipa koja trči i napade završava brzo. Bilo je izuzetno važno dobro se vraćati u obranu. Malo smo imali nekih taktičkih postavki jer smo vidjeli da, kada otvaraju polukontru, lopta dolazi do srednjeg, do Hornyak, otvara se na Vamoš i onda Vamoš kreće prema sredini.

Tea je carica

Tako smo odlučili da u bilo kojoj priči jedna naša ostane uz Vamoš u otvaranju polukontre. Samim time smo tjerali ova druga dva, koja nisu naviknuta, da tu priču odrade i onda smo odlično napravili faule i prekinuli. Čak i na kraju, kada su probale igrati sedam na šest, nisu uspjele. Jednostavno, mi smo radili ono što je normalno u takvoj varijanti. Zatvarali dobro njihove pivote. Kockali su se sa šutem izvana, a kada je tako, tu je Tea carica'', rekao je izbornik i najavio zadnje kolo sa Švicarskom u utorak:

''Nemamo o čemu razmišljati. Nema puno filozofije. Mi moramo dobiti Švicarsku. Jednostavno, da i prenesemo dva boda, ali i da dođemo puni samopouzdanja u onu sljedeću rundu iza toga. Cure su pokazale da zaista mogu puno i da su svim srcem tu. Da su fokusirane maksimalno na ovo što rade. Da ne zaboravim, a to je trebala biti jedna od prvih stvari: zahvalio bih se divnoj publici koja je došla. Divnoj publici. Prvi put smo mi imali osjećaj da igramo doma, a da nisu Mađari ti koji su prevagnuli. I to je bio strašan poticaj. Vidjeli ste to na licima u trenutku utrčavanja na igralište. Kako je to lijep osjećaj kad igraš. Svim tim ljudima hvala od srca, pratite nas i dalje i mi ćemo dati sve od sebe.''

 

 

Pročitajte više