Soudani ima novi klub

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HILAL SOUDANI (35) potpisao je za slovenski Maribor. Jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj povijesti nije produljio sa saudijskim Damacom te je postao slobodan igrač. Nakon toga je odlučio doći u Sloveniju. "Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub i imao sam dosta informacija o Mariboru i prije, dok sam bio u Dinamu. Velike zasluge za moj dolazak ima i Damir Krznar, poznajemo se jako dobro."

Soudani je potpisao do ljeta 2025. godine, a u Mariboru će nositi dres s brojem dva. Za njega je bila zainteresirana i Gorica, odnosno njezin trener Željko Sopić, koji je javno govorio da želi dovesti Alžirca. Ipak, Soudani je odlučio otići u treću momčad slovenskog prvenstva prošle sezone. Soudani je 2013. prešao u Dinamo, gdje je ostavio značajan trag i gdje ga smatraju jednim od najboljih stranaca u povijesti.

Dinamova legenda

U Dinamu je nastupao do 2018. godine često igrajući na poziciji krilnog napadača. Soudani je postigao preko 80 golova za Dinamo u svim natjecanjima postavši jedan od ključnih igrača kluba. Osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske i tri Kupa te se istaknuo igrama u europskim natjecanjima. Njegova uloga bila je ključna u Dinamovim uspjesima tijekom tih godina.

Nakon Dinama 2018. godine Soudani je prešao u engleski Nottingham Forest nastavivši svoju karijeru u drugim europskim ligama. Igrao je još za grčki Olympiacos i saudijski Al-Fateh, a od 2021. u Damacu. Soudani je također bio važan član alžirske reprezentacije sudjelujući na nekoliko Afričkih kupova nacija i Svjetskom kupu 2014. godine. Za reprezentaciju je u 54 nastupa zabio 24 pogotka.

Pročitajte više