Soudani je potpisao za novi klub

Foto: @NFFC

ONO ŠTO se najavljivalo mjesecima danas je napokon potvrđeno.

Sad već bivši Dinamov napadač El Arbi Hilel Soudani (30) potpisao je za Nottingham Forest, koji će hrvatskom prvaku platiti između dva i pol i tri milijuna eura. Transfer je potvrdio slavni engleski klub, a službeno predstavljanje trebalo bi biti ovih dana.

Soudani je u Dinamo došao u ljeto 2013. godine za 900.000 eura iz Vitorije Guimaraes, a u 196 utakmica zabio je 86 te asistirao 54 gola i bez sumnje je najbolji stranac koji je ikad igrao na Maksimiru. S Dinamom je ovojio četiri naslova prvaka i tri kupa, a dvaput je igrao u Ligi prvaka.

Koliko mu je Dinamo značio najbolje je pokazao prošle godine kad je plakao na terenu nakon poraza od Rijeke u finalu Kupa 3:1. Soudani je ove sezone bio najbolji strijelac HNL-a, a dobio je i nagradu za najboljeg igrača lige, a iz Dinama odlazi kao treći najbolji strijelac u HNL-u u povijesti kluba s pet golova manje od Eduarda.

Dinamovi navijači pamtit će Alžirca kao iznimno odanog Zagrebu i Dinamu koji ga je pustio jer je Soudani želio ići u Englesku. Želio ga je i Cagliari te bogati saudijski i kineski klubovi, ali Soudani ih je odbio jer je želio u Nottingham.

Osim njega, Dinamo je ostao i bez Sose i Ćorića u ovom prijelaznom roku, no doveo je čak 12 igrača. Soudanija će zamijeniti Šitum, Oršić ili Hajrović.

Pročitajte više