Soudani otpao, Cvitanović skriva sastav za Skenderbeu

Foto: Hina

DINAMO večeras kreće u borbu za europsku jesen. U dvije utakmice s albanskim Skenderbeuom pokušat će izboriti skupinu Europa lige, a optimizam među "modrima" ne čudi jer su istog protivnika razbili prije dvije godine u doigravanju za Ligu prvaka.

Trener Dinama Mario Cvitanović pojavio se pred novinarima zajedno sa svojim najboljim igračem ovog ljeta Juniorom Fernandesom.

Cvitanović je potvrdio da će Dinamo sutra istrčati bez Alžirca Soudanija, koji je bio najavljen na press konferenciji, ali zbog ozljede je pošteđen napora.

"Tko god istrči na teren mora biti na 100 posto. Želimo dati sve od sebe. Respektiramo Skenderbeu, izbacili su Mladu Boleslav, imaju dobre pojedince i neće biti lako. Ali želimo razveseliti navijače", rekao je Cvitanović.

Na pitanje tko bi mogao zamijeniti Soudanija, rekao je da nikada ne otkriva sastav za utakmicu. Priznao je da raspoloženje u svlačionici dobro nakon pobjeda protiv Hajduka i Rijeke, ali upozorio igrače da moraju čvrsto ostati na zemlji.

O Skendrebeuu je rekao: "Igraju 4-3-3, napadaju preko bokova, dugo su zajedno i stabilna su momčad. No, sve će ovisiti o nama".

Junior Fernandes očekuje tešku utakmicu, ali najbolji strijelac Dinama ove sezone dat će sve od sebe.

"Vjerujem da ću nastaviti niz. Bit će teško, ali puno trenirali, gledali smo snimke njihovih utakmica. Nema smisla uspoređivati ih s onom momčadi od prije dvije godine. Nedostajat će nam Soudani, ali nema pritiska, ima nas 11 na terenu, svi moramo igrati kao momčad".

Prokomentirao je i napise medija da Dinamo ima problema s tjelesnom spremom.

"Radimo na svakom segmentu spreme i znamo da imamo prostora za napredak. Naravno, da nisam zadovoljan jer da jesam, ne bih imao što za raditi, ni jedan trener nije zadovoljan sa svim segmentima, svatko ima prostora za napredak", odgovorio je na pitanje. "Meni je primarno da igrači imaju želju i da to pokazuju, a to treba primjenjivati i dalje.  Rezultat je plod i suma svih zajedničkih faktora na treninzima i oko terena".

Pogledajte kako su dinamovci najavili utakmicu.  

 

Pročitajte više