Sousa: Boban je na klupi moje idealne momčadi

PAULO SOUSA, 39-godišnji sjajni nekadašnji portugalski nogometaš, danas je trener u engleskom drugoligašu Swanseaju, koji se bori za ulaz u Premiership.

Nogometaš koji je igrao i slavio naslove Lige prvaka u dresu Juventusa i dortmundske Borussije, te je u 51 utakmici nosio dres portugalske reprezentacije, a od nogometa se oprostio 2002. godine u dresu španjolskog Espanyola, izabrao je za popularni britanski nogometni časopis Four Four Two svoju idealnu momčad od 16 nogometaša, sastavljenu od igrača protiv kojih je igrao tijekom karijere.

Na vratima je Gigi Buffon iz Juventusa, makar je u užu konkurenciju još postavio Van der Sara i Peruzzija. U obrani je izdvojio Paola Maldinija, Matthiasa Sammera, Jürgena Kohlera i Liliana Thurama. U sistemu 4-5-1 u veznom redu se odlučio za Demetrija Albertinija, Luisa Figa, Zinedinea Zidanea, Roberta Baggija i Dejana Savičevića. Sam u vršku napada bi, po njemu, bio George Weah.

Najbolji trener za njega je Carlos Queiroz, koji ga je kao juniora vodio do naslova prvaka svijeta 1989. godine, a na klupu je postavio Angela Peruzzija, Dannyja Blinda, Franka Rijkaarda, Hristu Stoičkova i - Zvonimira Bobana.

"Hrvat Boban je bio igrač velikih kvaliteta i sjajnog razumijevanja igre. Bilo je predivno gledati njegova kratka i duga dodavanja, udarac i zabijanje prestižnih, bitnih, ali i lijepih pogodaka. Uvijek je bio 'unutra', lijepo ga je bilo gledati", rekao je za Bobana portugalski nogometaš. 

Pročitajte više