SP atletika: Vojnović u polufinalu, Ergotić bez finala

HRVATSKI sprinter Dejan Vojnović plasirao se u polufinale discipline 60 metara na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Budimpešti.

Vojnović se u polufinale plasirao sa vremenom 6.69 sekundi, što je šest sekundi sporije od njegova i državnog rekorda na 60 metara. Kako je bio četvrti u svojoj skupini, Vojnović se po vremenu plasirao u polufinale i tako ispunio svoj cilj za ovo Svjetsko prvenstvo. Polufinale discipline 60 metara na rasporedu je danas u 18.30 sati.

U kvalifikacijama skoka udalj nastupio je Siniša Ergotić, ali se sa skromnih 7.45 metara nije uspio probiti u finale jer je bio 24. Hrvatski olimpijac je u prvom skoku doskočio do 7.44 metra, u drugom je bio samo centimetar duži, a u zadnjem skoku, kada je morao riskirati, načinio je prijestup. U finale se ulazilo sa daljinom od 7.96 metara, a najduži skok imao je Amerikanac Savante Stringfellow sa daljinom od 8.31 metra.

Najveća hrvatska uzdanica na Svjetskom dvoranskom prvenstvu visašica Blanka Vlašić nastupit će u kvalifikacijama u subotu u 11 sati.

Pročitajte više