SP juniora: Danska - Hrvatska 33:22

U DRUGOM susretu četvrtfinalne skupine Svjetskog juniorskog prvenstva, koje se održava u Brazilu, rukometaši Hrvatske doživjeli su prvi poraz na prvenstvu. Danci su ih pobijedili sa čak 11 golova viška 33:22 (15:12).

Većim dijelom prvog poluvremena to je bila izjednačena utakmica, a Danci su se uspjeli odvojiti na tri razlike tek pred kraj poluvremena. U drugom dijelu Danci su krenuli još odlučnije, ukočili su našeg najboljeg strijelca Ostarčevića i do sredine poluvremena napravili su seriju 12:5, odmaknuvši na devet pogodaka prednosti (27:18). Nakon toga više nije bilo povratka, Hrvati se nisu uspjeli približiti na manje od sedam golova zaostatka.

Sa krila su nam mrežu punili Jensen i Hansen, a Svensson je probijao s visine deveterca. Njih trojica zabili su nam čak 23 pogotka.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Vladimir Ostarčević sa 7 i Drago Vuković sa 6 golova. Neraspoloženi su bili hrvatski vratari Lelić i Sladoljev, koji su zaustavili tek 8 od 41 udarca, odnosno 20 posto.

Iako je ovo prvi poraz hrvatskih juniora, vjerojatno će se pokazati kobnim, jer su im šanse za plasman u polufinale sada samo teoretske. U polufinale idu dvije prvoplasirane momčadi. Švedska je sigurna, a drugoplasirana Danska ima bod više od Hrvatske.

U posljednjem kolu četvrtfinalne skupine Hrvatska igra protiv najuvjerljivije reprezentacije na prvenstvu - Švedske, a Danska protiv slabašne Srbije i Crne Gore.

REZULTATI:

SiCG - Poljska 35:36

Danska - Hrvatska 33:22

Švedska - Tunis 33:27

POREDAK:

1. Švedska 8 bodova, 2. Danska 6, Hrvatska 5, Poljska 3, Tunis 2, SiCG 0.

Pročitajte više