SP kickboxing: Frane Radnić osigurao broncu

HRVATSKI borac Frane Radnić osigurao je brončanu medalju prvog dana natjecanja na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u disciplinama low kick, thai kickboxing i glazbene forme u ukrajinskoj Jalti.

Frane Radnić, člana KBK "Pit Bull" iz Splita, je u svom prvom meču low kicka do 71 kg pobijedio u osmini finala Kirgistanca Acena Otoia rezultatom 2:1. Radnića je u četvrtfinalu čekao Denis Marijanović iz BiH, a i njega je uspio pobijediti rezultatom 2:1. Radnića sutra očekuje težak meč protiv Bjelorusa Denisa Laevskog.

Odličan nastup je imao i Dalibor Češnjaj iz Bjelovara. On se u osmini finala low kicka do 81 kg sastao s Makedoncem Jetmirom Emrulijem koji je na nedavnom Balkanskom prvenstvu u Istanbulu slomio nogu njegovom klupskom kolegi Stipanu Iviću. "Osveta" je bila potpuna jer je pred kraj treće runde, nakon tri brojanja makedonskom borcu, sudac prekinuo borbu. Češnjaja sutra u četvrtfinalu očekuje protivnik iz Madjarske.

Ivica Spevec iz Ivanić Grada je u osmini finala low kicka do 67 kg u prvoj borbi pobijedio odlicnog Turčina Seyhnuza Avcla (2:1), a nakon toga je bio nokautiran od odličnog Rusa Evgenija Irhina. Tako je Ivica Spevec završio svoj nastup na SP sa osvojenim 5. mjestom.

Denis Subotičanec iz Bjelovara se u četvrtfinalu thai kickboxinga do 75 kg sastao sa svjetskim prvakom Alexei Kharkevichem iz Bjelorusije, a naš je borac izdržao do treće runde, kada je sudac prekinuo borbu.

Sutra će se boriti preostalih sedam hrvatskih boraca.

Pročitajte više