SP za juniore u atletici: Srša bez finala

NAJVEĆA hrvatska nada za medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Grossetu, Valentina Srša, nije se upjela plasirati u finale bacanja kladiva. Kvalifikacijska norma je bila 61m, a uspjela ju je prebaciti samo Ukrajinka Natalija Zolotukhina (64.35m).

Najslabiji rezultat među 12 kladivašica koje su se plasirale u finale imala je Francuskinja Julie Roux-Bonnardel, koja je ostvarila rezultat 56.61 metara. Valentina Srša kladivo je bacila na 55.60 metara, i to iz trećeg pokušaja. Prva dva su bila neispravna.

U kvalifikacijama kladiva sudjelovala je još jedna Hrvatica - Dorotea Habazin. Ona je iz drugog pokušaja bacila na 51.64 metar, što je bio najslabiji rezultat kvalifikacija.

Katarina Bušljeta i Josipa Jeličić nastupile su u kvalifikacijama diska. Niti jedna nije izborila plasman među 12 najboljih, odnosno finale. Bušljeta je disk bacila na 45.44 metara, i to je ostvarila u prvom pokušaju. Josipa Jeličić, od koje se uoči Prvenstva očekivalo da bi mogla ući u finale, završila je natjecanje sa hicem od 44.85 metra.

Najbolji hitac kvalifikacija ostvarila je Ruskinja Darija Piščalnikova (55.96 m).

Hrvatska juniorska rekorderka na 100m Maja Golub nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale, u koje su išle po tri prvoplasirane iz svake skupine i šest po vremenu. Golub je bila četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa 12.09 sekundi, što je za 30 stotinki slabije od hrvatskog rekorda.

Najbrža je u kvalifikacijama bila Amerikanka Ashley Owens sa 11.47 sekundi.

Pročitajte više